Úvod Novinky Osobnosti
Naj škola: Bude to obrovská zábava, láka na novú šou Expl0
Naj škola: Bude to obrovská zábava, láka na novú šou Expl0

Naj škola: Bude to obrovská zábava, láka na novú šou Expl0

Nová zábavno-súťažná šou štartuje na obrazovkách Jednotky v sobotu predpoludním.

„Prekvapilo ma, aké malebné je námestie v Komárne,“ skonštatoval Peter Altof alias Expl0, ktorého sme sa pýtali, ktoré mestá či miesta na Slovensku ho pri nakrúcaní programu Naj škola prekvapili najviac.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vďaka zábavno-súťažnej šou precestoval úspešný youtuber spolu so štábom tisícky kilometrov a navštívil stovky škôl, ktoré budú pred televíznymi kamerami bojovať nielen o titul Naj škola, ale aj o 10 000 Eur.

Naj škola v sobotu o 9:30 hod. na Jednotke

„Bude to zábava, ja na nakrúcanie spomínam s radosťou, hoci to bolo náročné, ale zažil som veľmi veľa vecí v krátkom čase,“ povedal nám Expl0, ktorý na začiatku každej epizódy predstaví trojicu škôl.

„Decká sa veľmi rýchlo oťukali a ja som sa snažil hlavne zabávať, lebo keď som sa príliš stresoval a uvažoval, tak vtedy som bol úplne nesvoj,“ prezradil nám, keď sme sa ho pýtali, či sa na účinkovanie v Naj škole nejako špeciálne pripravoval.

Veľkej súťaži predchádzalo internetové hlasovanie, v ktorom hlasovalo viac ako 100 000 ľudí. Tí vybrali 72 škôl ktoré sa súťaže zúčastnia. Každú jednu navštívil štáb relácie na čele s influencerom Expl0m. Prešli všetky okresy Slovenska.

Školy tak mali možnosť ukázať a odprezentovať, prečo by práve tá ich mala byť naj. Následne sa počas nakrúcania vyraďovacích kôl v štúdiu RTVS v Mlynskej doline vystriedalo doposiaľ viac ako 2 000 detí z celého Slovenska.

Pravidlá súťaženia v programe Naj škola

V základných kolách sa v štúdiu vystriedajú po 3 tímy zo západného, stredného a východného Slovenska. Tímy reprezentujú traja súťažiaci pri pultíkoch a 30 ďalších žiakov.

Súťažiaci pri pultíkoch zbierajú body odpovedaním na súťažné otázky, či plnením rôznych úloh. Zvyšní súťažiaci v tíme odpovedajú tiež, ale tajne, a tak zbierajú tajné body, ktoré môžu na konci relácie zvrátiť celkový bodový stav.

Naj škola

Jedna zábavná úloha je vždy pripravená aj pre pedagógov. Víťazný tím z každého kola postupuje do osemfinále, neskôr nás čaká štvrťfinále, semifinále a finále, v ktorom spoznáme Naj školu 2023, ktorá si okrem titulu Naj Škola odnesie aj výhru 10 000 eur.

Sledujte Naj školu na Jednotke, hneď po odvysielaní aj zadarmo a bez reklamy v našom online archíve.

25 50 75 90
Zdroj foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia