Úvod Novinky Filmy a seriály
Strhujúci film o talianskej mafii: Sledujte Kaliber 9
Strhujúci film o talianskej mafii: Sledujte Kaliber 9

Strhujúci film o talianskej mafii: Sledujte Kaliber 9

Názov zločineckej skupiny ´Ndrangheta sa pred pár rokmi skloňoval aj v súvislosti so Slovenskom.

Vynikajúca sonda do fungovania talianskej mafie sa v roku 1972 podarila režisérovi menom Fernando Di Leo.

Jeho film Miláno, kaliber 9 sa v tom čase stretol s mimoriadnym ohlasom a dnes patrí ku kultovým filmovým dielam.

Po takmer polstoročí sa príbehy členov talianskeho podsvetia opäť vrátili. K životu ich priviedol Toni D'Angelo, režisér, ktorý si trúfol vytvoriť voľné pokračovanie kultového filmu.

Ako uviedol v jednom z rozhovorov, jeho cieľom nebolo urobiť remake kultového filmu, ale nadviazať na pôvodné príbehy a aktualizovať ich.

Milano, Kaliber 9.jpg

„Nemohol som sa dotknúť pôvodného filmu, pretože by to bolo takmer ako vložiť ruky do Biblie, ale bolo zaujímavé aktualizovať tieto témy.“

Režisér vysvetlil, že snahou tvorcov bolo preniesť starší príbeh z podsvetia do dnešného obdobia. Dnes už mafia nie je spojená s jedným mestom, ale jej chápadlá sú po celom svete.

Kufríky s peniazmi vystriedali elektronické transakcie a mafiáni sa nestrieľajú v pivniciach, ale nosia obleky a často zastávajú vysoké pozície.

Boj o holý život

Hrdinom filmu Kaliber 9 je Fernando Piazza, syn Uga Piazzu. Keď Fernando prišiel na svet, jeho matka sa zaprisahala, že urobí všetko pre to, aby bol iný než jeho otec.

Brilantný advokát však napriek snahe matky nedokáže zaprieť otcovu krv a minulosť. Hoci by mal stáť na strane spravodlivosti, medzi jeho priateľmi a klientmi je nejeden člen talianskeho podsvetia.

Jeho pokojný život sa obráti hore nohami, keď vysvitne, že vo veľkom finančnom podvode je zapletený jeden z jeho klientov. Fernandovi teraz hrozí, že príde o svoje dobré meno.

To však nie je všetko. Klient, ktorého advokát zastupoval, pripravil o milión eur jednu z najväčších zločineckých skupín - ´Ndranghetu.

Akonáhle to Fernando zistí, prestane sa báť o svoje meno a začne mať strach o niečo oveľa cennejšie. O svoj holý život.

Nenechajte si ujsť akčný krimi triler Kaliber 9v piatok o 22:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Rarovideo Europe a TeleradioNews

Živé vysielanie ??:??

Televízia