Úvod Novinky Filmy a seriály
Obľúbený Daniel Žulčák o natáčaní vojnových scén: Išiel z toho strach
Obľúbený Daniel Žulčák o natáčaní vojnových scén: Išiel z toho strach

Obľúbený Daniel Žulčák o natáčaní vojnových scén: Išiel z toho strach

Daniel Žulčák priblížil natáčanie vojnových scén v seriáli Čas nádejí. Ich príprava bola náročná pre celý štáb.

Hneď v úvodnej epizóde seriálu mali diváci možnosť vidieť scény z guľometových zákopov. „V prvej časti sa objavila scéna, ktorú sme paradoxne točili ako poslednú,“ uvádza Daniel Žulčák. „Pri všetkých týchto vojnových obrazoch bolo veľa dymu, veľa výbuchov,“ vysvetľuje ďalej.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Výbuch v zákope, pri ktorom Gézov priateľ Tivadár prišiel o ruku pripravovali pyrotechnici približne dve až tri hodiny. „Pýtali sme sa koľko máme pokusov. Povedali, že to vedia pripraviť trikrát. To znamená trikrát približne po tri hodiny,“ hovorí herec. Našťastie sa scéna hercom vydarila na prvý pokus a tým ušetrili technikov od hodín ďalšej práce.

Okrem výbuchov si museli herci poradiť aj so streľbou. Pri natáčaní vystrieľali obrovské množstvá slepých nábojov. „V jednom obraze, v boji medzi Maďarskou armádou a Československým vojskom, sme za jeden deň vypálili cez tisíc nábojov. My sme len pálili a pálili. Išiel z toho strach,“ spomína herec Daniel Žulčák.

cas nadeji.jpg

Napriek tomu, natáčanie vojnových scén nebolo na tejto hereckej úlohe najťažšie. Najväčšia herecká výzva pri natáčaní seriálu Čas nádejí bolo stvárniť 40 rokov postavy Gézu Violovského. „Najťažšie bolo rozmýšľať o tom. Začínaš ako 25-ročný chlapec, končíš ako 60-nik,“ vysvetľuje.

Významnú prácu odviedli maskérky, ktoré postupne menili postavy tak, aby starli prirodzene. Nie je to však iba o výzore. Pre herca je dôležité vedieť sa so svojou postavou stotožniť. „Nemusí to byť len v tom výraze. Samozrejme, že mi zošediveli vlasy a nejak som pokrčil ramená, ale to je málo.“

Ako vysvetlil Daniel Žulčák, omnoho dôležitejšie je psychické nastavenie. „To bola aj debata s pánom režisérom. Pýtal som sa, Jano veríš tomu? Ja mám 35 rokov a ten 25-ročný chalan mi hrá syna. Uveríš tomu, že som jeho otec? A povedal, že áno. Tak verím, že sa nám to podarilo,“ dodal herec.

Seriál Čas nádejí sa teší veľkému úspechu. Pravidelne vedie na rebríčku sledovanosti v nedeľnom hlavnom vysielacom čase. Nenechajte si ho ujsť aj ďalšiu nedeľu o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

DRUHA_CAST_1.400.1.jpg DRUHA_CAST_1.100.1.jpg CAS_NADEJI_06_1.293.1.jpg CAS_NADEJI.155.1.jpg cas nadeji.jpg Untitled_1.432.1 (1).jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia