Úvod Novinky Filmy a seriály
Herečka z filmu Spiaci účet popísala, ako nakrúcali scénu znásilnenia. Bolo to veľmi silné
Herečka z filmu Spiaci účet popísala, ako nakrúcali scénu znásilnenia. Bolo to veľmi silné

Herečka z filmu Spiaci účet popísala, ako nakrúcali scénu znásilnenia. Bolo to veľmi silné

Veronika Meszárosová mala vo filme veľmi ťažké scény.

Film režiséra Miloslava Luthera Spiaci účet ukazuje rodinnú drámu, ktorá sa z prítomnosti vracia do doby druhej svetovej vojny. Práve tam sa rodí tajomstvo, ktoré sa po rokoch vkradne do životov mladým manželom, ktorých hrajú Dominika Morávková a Richard Autner.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Film je pomerne náročný a komplikovaný najmä v tom, akým spôsobom je porovnávaná minulosť a prítomnosť. Postavám z minulosti vdýchli život Dávid Uzsák a Veronika Meszárosová. Tá mala vo filme asi najťažšie scény. Jednu z nich- znásilnenie- nám detailne popísala. Tú mala s hercom Viktorom Szabóm.

Náročné, ale krásne

Pripravujú sa herci na takéto ťažké scény? „Myslím si, že na takéto niečo sa nedá pripraviť. Spomínam si, že som bola v ten deň nervózna a že sa mi aj ťažko stalo. Bola na pľaci veľmi napätá atmosféra. Neboli sme jediní, ktorí tým príbehom prechádzali. Všetci členovia štábu tam s nami boli a bolo cítiť súdržnosť. Napriek tomu, že to nebolo jednoduché, dali sme to na prvú klapku,“ spomína si.

veronika-meszarosova-a-david-uszak-vo-filme-spiaci-účet

Dávid Uzsák a Veronika Meszárosová

„Tým, že sme vedeli, že je to také náročné, vyžadovalo si to dvojnásobné sústredenie a o to ľahšie sa pracovalo. Všetky zložky pracovali na sto percent, lebo nikto si to nechcel zopakovať. Vlastne to bolo paradoxne príjemné a tak to má byť. Napriek tomu, že je to niečo veľmi osobné, intímne a veľmi citlivé a ideme s kožou na trh s vlastnými emóciami, je za nami niekto, kto nás podporuje a podrží,“ opisuje.

„Spomínam si, že vždy keď sa zastavila scéna, šli prestaviť kamery alebo čokoľvek, tak ma Viktor iba objal. A takto sme sa vydýchavali, spracovávali, spamätávali a keď sme obaja cítili, že sme v poriadku, že sa netrasieme, ďalej sme pracovali. Bolo to veľmi silné,“ dodala.

25 50 75 90

Galéria

Moravkova a Autner vo filme Spiaci ucet.png veronika-meszarosova-a-david-uszak-vo-filme-spiaci-účet richard-autner-a-dominika-morávková-vo-filme-spiaci-účet richard-autner-a-dominika-morávková-vo-filme-spiaci-účet veronika-meszarosova-vo-filme-spiaci-účet spiaci ucet-RTVS.jpg spiaci učet.png spiaci-ucet.png

Živé vysielanie ??:??

Televízia