Úvod Novinky Filmy a seriály
Vraždiaci gang zabíjal niekoľko rokov. Okolo jeho odhalenia sú špekulácie
Vraždiaci gang zabíjal niekoľko rokov. Okolo jeho odhalenia sú špekulácie

Vraždiaci gang zabíjal niekoľko rokov. Okolo jeho odhalenia sú špekulácie

Nočná mora Belgicka, ktorá sa odohrala v koncom minulého storočia.

V osemdesiatych rokoch terorizoval Belgicko gang nazývaný Brabantskí zabijaci. Na svojom konte mali sériu krutých vrážd. Ich názov súvisí s lokalitou, v ktorej skupina vyčíňala, teda s provinciou Brabant.

V rokoch 1982 až 1985 zabili takmer 30 ľudí. Zločiny belgického gangu sa stali najznámejšími nevyriešeným prípadom v krajine.

zabijaci.jpg

Napriek finančnej podpore na vyriešenie prípadu, sa zločineckú skupinu nepodarilo odhaliť. Na verejnosť sa dostali rôzne informácie, ktoré podnietili diskusie a špekulácie o pôvode skupiny. Podozrievaní boli aj členovia zložiek štátnej bezpečnosti.

Film Zabijaci

Skutočný príbeh vraždiacich Brabantských zabijakov podnietil vznik filmu Zabijaci.

Jedného dňa si ozbrojená skupina vzala na mušku priestor podzemnej garáže. Netrvalo dlho a do pár sekúnd zavraždili každého, kto sa v nej mihol. Za obeť padla aj sudkyňa Veronique Pirotteová, ktorá pracovala na odhalení série vrážd tohto gangu. V čase, kedy skupina zločincov vtrhla do podzemnej garáže mierila na stretnutie s kľúčovou osobou, ktorá by jej mohla prípad objasniť.

Zdá sa, akoby po 30 rokoch ticha skupina opäť povstala. Sledujte belgicko-francúzsky triler v piatok 7. júna o 22:35 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia