Úvod Novinky Filmy a seriály
Toto boli roky mafie na Slovensku. Trinásť osobností, trinásť príbehov. Všetky skončili zle
Toto boli roky mafie na Slovensku. Trinásť osobností, trinásť príbehov. Všetky skončili zle

Toto boli roky mafie na Slovensku. Trinásť osobností, trinásť príbehov. Všetky skončili zle

Odkrývame najtemnejšie časy na Slovensku.

Deväťdesiate roky na Slovensku sú známe aj ako mafiánske roky. Na námet kníh Mafia na Slovensku či Mafia v Bratislave vznikla dokumentárna séria Mafiáni, ktorá zachytáva hlavných predstaviteľov slovenského podsvetia.

Jednotlivé epizódy predstavujú známe mená, ktoré stáli za počinmi mafiánskych skupín. Trinásť častí a trinásť príbehov ľudí, ktorých okrem mnohých praktík spájalo jedno jediné – všetci skončili zle.

Slušný mafián

Najbližšia epizóda prinesie príbeh Petra Steinhübla, ktorý bol známy aj pod prezývkou Žaluď alebo Suchý. V 90. rokoch sa dostal medzi popredných mafiánov slovenského podsvetia ako tzv. banditmanažér.

Peter Steinhübel Mafiani.png

Navonok slušný podnikateľ, úctivý, solidárny a legálny investor viedol podvodné a nelegálne obchody. Peter Steinhübel lámal stereotypné predstavy o desivých mafiánoch. Na pohľad elegantný podnikateľ s ambíciou získať diplomatickú imunitu začínal ako robotník.

Počas svojho pôsobenia zažil niekoľko útokov, ktoré akoby zázrakom vždy prežil. S tušením, že jeho život bude krátky, začal žiť naplno. V jeho túžbe po pôžitku figurovali aj mladé nezrelé dievčatá.

Posledný útok, ktorý Steinhübel prežil sa odohral v bratislavskej Dimitrovke pred Queen´s pubom. Neznámy páchateľ mu nainštaloval do auta bombu. Tento výbuch prežil, ale jeho pravá ruka zostala navždy zmrzačená.

Peter Steinhübel Miesto vraždy.png

Jeho príbeh sa však skončil tragicky. Dňa 4. augusta 1999 ho vo veku 34 rokov mafiánsky popravili. Dodnes nikto nezistil, kto si Žaluďovu smrť objednal. Hovorí sa však, že na svojom konte mal toľko podvodov a nepriateľov, že kľudne mohlo ísť o kolektívny záujem.

Sledujte seriál Mafiáni každú nedeľu o 22:55 na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia