Úvod Novinky Filmy a seriály
Nenechajte si ujsť európsky film roka nominovaný na Oscara. Toni Erdmann
Nenechajte si ujsť európsky film roka nominovaný na Oscara. Toni Erdmann

Nenechajte si ujsť európsky film roka nominovaný na Oscara. Toni Erdmann

Nemecká komédia je film, ktorí zaujme každého milovníka kinematografie.

Starnúci učiteľ Winfried žije svoje dni v každodennej rutine, ktorú si občas rozptýli žartovným preoblečením. Po smrti svojho milovaného psa sa rozhodne zblížiť s dcérou Ines, s ktorou sa už dávno odcudzili. Ich stretnutie sa však končí fiaskom.

Winfried sa preto rozhodne, že to, čo nedosiahol ako otec, dosiahne ako svoje alter ego. Rodí sa Toni Erdmann. Životný kouč a ambasádor s parochňou a umelými zubami. Takto sa svojej dcére chce vkradnúť do života v tých najmenej očakávaných situáciách.

Nenechajte si ho ujsť v pondelok 15. júla o 22.00 na Dvojke.

Winfried si takto kráti každodenné dni. Prezlieka sa do rôznych úloh a šokuje čiernym humorom. Robí si žarty z nadriadených svojej dcéry, jej kamarátok a dokáže ju strápniť na počkanie. Workoholičke Ines to ani náhodou nie je jedno a pre jeho hobby nemá pochopenie.

Film je podľa kritík pre všetkých milovníkov dobrej kinematografie. Režisérka Maren Ade tým chcela poukázať na syndróm medziľudských vzťahov, kedy kvôli práci a iným veciam odsúvame všetko podstatné. Aby sme boli pred cudzími ľuďmi tí najlepší, ochotne ublížime tým najbližším.

Film Toni Erdmann získal ocenenie Hlavnej súťaže Ceny Fipresci v roku 2016 v Cannes, v roku 2017 bol nominovaný na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film a v tom istom roku bol nominovaný na Zlatý glóbus za Najlepší hraný film.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia