Úvod Novinky Filmy a seriály
Dejiny píšu jednotlivci, nie celá spoločnosť, myslí si Wanda Adamík Hrycová
Dejiny píšu jednotlivci, nie celá spoločnosť, myslí si Wanda Adamík Hrycová

Dejiny píšu jednotlivci, nie celá spoločnosť, myslí si Wanda Adamík Hrycová

Slovenská producentka sa spolupodieľala aj na filmovej novinke Vlny.

„Naše dejiny nepíše celá spoločnosť. Sú tvorené jednotlivými ľuďmi a niekedy je až zarážajúce, ako málo jednotlivcov stačí k tomu, aby sa dejiny zmenili. Či už k horšiemu, alebo k lepšiemu,“ uviedla Wanda Adamík Hrycová na adresu nového filmu Vlny pre Rádio Slovensko.

Podľa producentky je dôležité neustále si pripomínať, že dejiny tvorí každý z nás. „Záleží na každom z nás, na postoji a akcii každého jedného z nás. Nie je dobré podliehať zdaniu, že veď ja som iba obyčajný človek a na mojom názore nezáleží,“ dodala producentka, ktorá sa spolupodieľala na tvorbe dobového filmu Vlny.

Ten sa inšpiruje skutočnými osudmi odvážnych členov preslávenej Redakcie medzinárodného života Československého rozhlasu. Odvážni novinári boli vtedy celebritami svojho obdobia, ich plagáty zdobili steny mnohých domácností.

Hlavným hrdinom drámy je Tomáš, ktorý stojí pred životnou dilemou. Tomáš sa musí rozhodnúť medzi tým, čo je správne, a tým, čo je jednoduché a výhodné. Má obetovať svojho brata alebo sa pridať ku kolegom bojujúcim za pravdu? Sila a odvaha jednotlivca sú dôležité, ukazuje film.

„A to najmä v turbulentných časoch. V časoch, kedy sa ohýba právo, kedy ľudia, ktorí sú pri moci, majú pocit, že môžu všetko, je dôležité ukázať im, že nemôžu,“ dodala producentka.

Vypočujte si celý rozhovor s Wandou Adamík Hrycovou nielen o filme Vlny. Producentka nám dovolila nahliadnuť aj do jej súkromia a porozprávala nám o slávnom otcovi Andym Hrycovi či o milovanom bratovi Hugovi, ktorý zomrel za tragických okolností.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia