Úvod Novinky Filmy a seriály
Po skončení filmu nastalo v kinách mrazivé ticho. Vlny rozdúchavajú vášne, emócie aj strach
Po skončení filmu nastalo v kinách mrazivé ticho. Vlny rozdúchavajú vášne, emócie aj strach

Po skončení filmu nastalo v kinách mrazivé ticho. Vlny rozdúchavajú vášne, emócie aj strach

Filmová novinka valcuje divácke emócie. Mnohí zostávajú ohromení, ale aj vystrašení.

Dňa 1. augusta kiná uviedli očakávaný film Vlny. Po jeho mimoriadne úspešnej premiére v Karlových Varoch bolo zrejmé, že diváci sa majú na čo tešiť. A skutočne film nesklamal. Nadčasové, fenomenálne, silné, rezonujúce či mrazivé, zaznieva v ohlasoch nadšených divákov. Mnohí si svoje dojmy nenechali pre seba a tvorcov filmu ocenili verejnými komentármi.

Silné emócie prežívali mladšie aj staršie ročníky

Film oslovil všetky generácie. Tým, ktorí zažili zobrazené šesťdesiate roky sa vyplavili spomienky. „Boli sme včera v MT. Po skončení ostalo mrazivé ticho, potrebovali sme to všetko vstrebať. Zažila som august 68' ako 9 ročné dieťa v pionierskom tábore. Nechápali sme, prečo musíme zrazu ísť domov, keď sme sa stretli s rodičmi. Prvýkrát som videla slzy v otcových očiach, mama sa išla postaviť do radu na soľ, cukor. Žiadny spomienkový optimizmus nezdieľam,“ píše jedna z diváčok, v ktorej film zanechal silné dojmy.

Vlny nenechali chladné ani mladšie generácie, ktoré sa mnohé udalosti dozvedajú už len sprostredkovane. Dojatie, slzy aj strach, zimomriavky aj horúce vášne, taký je emočný náboj, ktorý si diváci odnášajú z kinosál.

Vlny-film-herci

„Bola som predvčerom v Pieštanoch. Aj keď mám len 16 rokov, zanechal vo mne hlbokú stopu. Po filme som mala slzy v očiach, niekoľkokrát aj počas. Premohol ma neskutočný strach, že by sa toto mohlo zopakovať,“ píše mladá diváčka. Jej komentár ocenila aj sama producentka Wanda Hrycová. „Ďakujem Vám za tieto slová. O to viac, že máte 16 rokov,“ odpovedala jej.

Toto je len malá ukážka recenzií od divákov, ktorí si už vychutnali atmosféru filmovej novinky. Tvorcom posielajú ďakovné odkazy, mnohí ocenili aj vynikajúce výkony hercov a tiež producentku Wandu Hrycovú.

„Film je úžasný, mrazivý, atmosféra v kine skvelá. A ešte ako bonus, pre mňa skvelý Vojtěch Vodochodský. Som do neho už dávno, ale odteraz už navždy,“ uviedla úsmevný komentár nadšená diváčka.

„O časoch, v ktorých sa Vlny odohrávajú som počula iba od rodičov. Ja som sa narodila neskôr.  Myslím, že aj väčšina hercov z filmu a ja som im to všetko uverila, akoby to prežili. Neviem to jedným slovom vyjadriť, snáď iba ĎAKUJEM za zážitok. Všetko to dopĺňala úžasná hudba, no keď spustila Hana Hegerová Čerešne, ja som spustila slzy ako dážď. Nechcem takú dobu zažiť, nevedela by som v takej dobe dýchať, existovať,“ oceňuje tvorbu ďalšia diváčka, v ktorej film zanechal okrem silného zážitku aj strach.

Ak ste film Vlny ešte nevideli, stále máte šancu pozrieť si ho na plátne našich kín. Prajeme podobne silný a ohromujúci zážitok, aký opisujú nadšení diváci.

25 50 75 90

Galéria

Vlny-film-herci Tana-Pauhofova-film-Vlny Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY Film-VLNY-Tomáš-Maštalír Film-VLNY-Martin-Hofmann Premiéra filmu Vlny

Živé vysielanie ??:??

Televízia