Úvod Novinky Filmy a seriály

Pressburg vrcholí. Ako dopadne láska medzi Zitou a Attilom? Budú musieť prejsť testom

Prvý niekoľkojazyčný slovenský seriál sa blíži do finále.

Pressburg vrcholí. Ako dopadne láska medzi Zitou a Attilom? Budú musieť prejsť testom

Komediálny príbeh reflektujúci vzťahy a rôznorodosť. Domased Attila a svetobežníčka Zita sa napriek malej pravdepodobnosti stretnú a zamilujú sa. Rozdielnosť ich pováh, zázemia aj názorov na svet, vzťah predurčuje na zánik, oni sa však pokúsia o neho zabojovať.

Druhú líniu príbehu predstavujú Beťári, mladá aktivistická skupina, ktorá smiešne aj vážne bojuje za svoje jazykové práva. Zámerom projektu bolo vytvoriť autentický viacjazyčný seriál, ktorý prinesie pre diváka zábavu a v druhom pláne aj úvahy o multikulturalite a jej prínose pre spoločnosť.

Pressburg si našiel svojich divákov aj vďaka skvelým hercom, ktorí sa ujali hlavných postáv. Zita, teda Anna Jakab Rakovská, či jej babička nagy, ktorú si zahrala Zuzana Kronerová. V seriáli sa ukázali aj výborní mladí maďarskí herci.

„Maďarskí mladí herci a herečky boli vždy veľmi pracovití, poctiví a veľmi talentovaní. Keď som učila na VŠMU, maďarskí adepti boli vždy najlepšie pripravení. Vedeli, že sa ich dostane málo do ročníka, tak sa snažili. Veľmi ma to teší, lebo sú veľmi šikovní,“ povedala na nich Zuzana Kronerová.

BEŤÁRI-zo-seriálu-pressburg

Ako dopadne posledná časť seriálu? Láska medzi Zitou a Attilom je ohrozená. Budú musieť prejsť testom. „Toto je test. Ak máme byť spolu, tak to zvládneme. Ak nie, tak nie. Takže najprv pôjdeme za beťármi, potom za nagy. A všetko spolu, okej“? Povie Zita Attilovi.

O aký test pôjde a ako to celé dopadne sledujte v piatok o 20.35 na Dvojke.

25 50 75 90