Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Slovensko uzatvára v Česku prípravu na MS v hokeji 2021
Slovensko uzatvára v Česku prípravu na MS v hokeji 2021

Slovensko uzatvára v Česku prípravu na MS v hokeji 2021

Slovenská hokejová reprezentácia aj v priamom prenose na Dvojke uzavrie prípravu na MS v hokeji 2021.

Slovenskí hokejisti sa po siedmich prípravných súbojoch sústreďujú na posledný duel pred ostrým štartom tohtoročného svetového šampionátu.

Tréner nášho tímu Craig Ramsay neostal ani tento rok nič dlžný svojej zámorskej náture, keď do tímu pozval viacero mladých nováčikov.

Juraj Slafkovský strháva na seba pozornosť

Medzi všetkými zatiaľ púta na seba pozornosť aj útočník Juraj Slavkovský, ktorému predpovedajú hokejoví odborníci žiarivú budúcnosť.

Košický rodák má totiž podľa predpokladov zámorských skautov veľkú šancu čoskoro naskočiť do NHL.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A dokazuje to už aj teraz v reprezentácii. Ešte len 17-ročný talent totiž už pri svojej premiére v seniorskom národnom tíme zaznamenal debutový gól, keď rozhodol o triumfe našich v druhom prípravnom dueli nad Lotyšskom 1:0 pp.

Odvtedy však na ďalší presný zásah stále čaká. Blízko k nemu mal aj vo štvrtkovom súboji proti Česku, kedy v druhej časti hry efektným zakončením pomedzi korčule netrafil odkrytú bránku súpera.

„Výsledok nehovoril za predvedenú hru. Mali sme minimálne na to, tento zápas vyhrať. Nepodarilo sa. Myslím si, že v piatok prídeme ešte lepší a dokážeme vyhrať," povedal pre Góly - body - sekundy Slafkovský.

Slovensko trápi v príprave koncovka

Mladý útočník absolvoval v príprave zatiaľ šesť súbojov. Vynechal tak zatiaľ len jediný duel. Celkovo však príprava na MS v hokeji 2021 ukazuje, že Slovensko sa veľmi trápi v koncove.

V doterajších siedmich súbojoch totiž naši strelili len 13 gólov. Streleckú nemohúcnosť nášho tím potvrdil aj štvrtkový duel proti Česku, v ktorom sme prehrali 0:2.

„Neviem to vysvetliť. Ja sám som mal pár šancí. Mali dobrého brankára, musíme uznať kvalitu súpera, alebo my sa zlepšiť v koncovke. Fakt si to neviem vysvetliť," dodal Juraj Slafkovský.

simon_nemec_juraj_slafkovsky_samuel_knazko.jpg

Slovenská hokejová reprezentácia si dnes súboj v Prahe proti Česku zopakuje. Sledovať ho môžete v priamom prenose na RTVS od 19:45 na Dvojke.

Po tomto zápase čaká na mužstvo krátka prestávka a hráči sa rozídu domov. Do záverečného bloku prípravy pozve Craig Ramsay už len tých hráčov, s ktorými ráta na MS v hokeji 2021.

Celý turnaj bude už tradične súčasťou bohatého hokejového programu RTVS, ktorý štartuje 21. mája prvými zápasmi vrátane Slovenska proti Bielorusku.

FOTO: Trojica mladých hráčov v reprezentácii Slovenska. Zľava Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Samuel Kňažko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia