Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Ďalšie prekvapivé víťazstvo Kazachstanu. Odnieslo si to Nemecko
Ďalšie prekvapivé víťazstvo Kazachstanu. Odnieslo si to Nemecko

Ďalšie prekvapivé víťazstvo Kazachstanu. Odnieslo si to Nemecko

Hokejisti Kazachstanu zvíťazili vo svojom štvrtom zápase na MS v Rige nad Nemeckom 3:2.

Nemci utrpeli prvú prehru po troch víťazstvách, s deviatimi bodmi však zostali na čele B-skupiny. Kazachstan má sedem bodov a figuruje na štvrtej priečke.

B-skupina:

Kazachstan - Nemecko 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Góly: 27. Šin (Stepanenko, Šalapov), 41. Starčenko (z tr. strieľania), 56. Akolzin (Makljuchov) - 30. Kühnhackl (Rieder, Holzer), 35. Eisenschmid (Loibl, Seider)

Kazachstan: Bojarkin - Dietz, Makljuchov, Blacker, Svedberg, Stepanenko, Šalapov, Orechov - Ševčenko, Sagadejev, Akolzin - Starčenko, Valk, Michailis - Rymarev, Šestakov, Šin - Savickij, Lichotnikov, Paňjukov

Nemecko: Niederberger - Seider, M. Müller, Holzer, Brandt, Nowak, Wagner, Gawanke, J. Müller - Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl, Noebels, Reichel - Eisenschmid, Loibl, Plachta - Tiffels, Kastner, Bergmann

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hráči Kazachstanu sa do doteraz nezdolaných Nemcov pustili nebojácne a už v 2. minúte mohli ísť do vedenia, no strela Starčenka minula bránku a Stepanenko namieril do žŕdky.

O štyri minúty trafil do konštrukcie bránky aj Nemec J. Müller a jeho tím následne prevzal iniciatívu. V prvej tretine ju však gólovo nepotvrdil, keďže Kazachov viackrát podržal brankár Bojarkin.

Skóre sa prvýkrát zmenilo v 27. minúte, keď Kazach Šin prestrelil Niederbergera - 1:0. Tvrdou strelou odpovedali aj Nemci a Kühnhackl vyrovnal - 1:1. V 34. minúte sa Nemci radovali predčasne, Plachtov gól neplatil pre ofsajd.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

O minútu už bolo všetko v poriadku, keď Eisenschmid využil presilovku - 1:2. Nemcom však tento gól nedodal potrebnú pohodu, Kazachstan naopak naďalej cítil šancu na úspech a viackrát hrozil súperovi.

V 41. minúte nabrali hráči Kazachstanu väčšiu sebaistotu, keď Starčenko uspel v trestnom strieľaní - 2:2. Nemci boli síce strelecky aktívnejší než súper, no nedostávali sa do vyložených príležitostí.

Kazachstan postupne zvýšil aktivitu, vytvoril si tlak a keď Akolzin ušiel pozornosti nemeckej obrany, bolo 3:2. Nemci nedokázali prekvapiť defenzívu súpera a gólom sa neskončila ani ich hra bez brankára.

Foto a text: TASR
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia