Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Ešte bližšie k hokeju: Do Rigy ide štáb RTVS
Ešte bližšie k hokeju: Do Rigy ide štáb RTVS

Ešte bližšie k hokeju: Do Rigy ide štáb RTVS

Na autentické komentovanie priamo z dejiska MS sa môžu tešiť nielen televízni diváci, ale aj poslucháči Rádia Slovensko.

Priamo v dejisku majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Rige sme doteraz kvôli prísnym pandemickým opatreniam nemali žiaden štáb. To sa však od soboty zmení. Do lotyšskeho hlavného mesta mieri štáb RTVS, aby priniesol plnohodnotné komentovanie pre divákov RTVS aj poslucháčov Rádia Slovensko. Diváci sa tak môžu tešiť na neopakovateľné zážitky a prenesenú atmosféru zo štadiónov priamo do obývačiek.

Rozhlasová legenda

Už od sobotného zápasu s Dánskom prinesie RTVS komentované celé zápasy našej reprezentácie. Ukrátení nebudú ani poslucháči Rádia Slovensko, pre ktorých bude stretnutia z Rigy reportovať legendárny Jozef Jarkovský a Matúš Čunderlík. „Osobne som ani nerátal, že sa podarí, aby s nami do Rigy išla aj naša rozhlasová legenda Jozef Jarkovský. Poslucháči, ktorí budú v čase zápasov v autách a na cestách alebo si ho budú chcieť zapnúť z rádia, budú mať zaručene obrovský zážitok a radosť, pretože jeho energia - hoci má asi takmer o 50 rokov viac ako niektorí naši hokejoví reprezentanti - je úplne rovnaká," teší sa šéf sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

Zavážili aj výkony hokejistov

Postupné uvoľňovanie pandemických opatrení však nie je jediným hnacím motorom, ktorý ženie štáby RTVS do Lotyšska. Podľa riaditeľa sekcie športu RTVS je to aj ambiciózne mladé mužstvo plné energie, na ktoré sme dlhé roky čakali a túžba priniesť autentickú atmosféru ľuďom, ktorí tam reálne nemôžu vycestovať.

IIHF zverejnila najnovší rebríček sily. Slovensko na čele

Slovenský útočník medzi elitou šampionátu

„Cítime potrebu, aby sme obrovskú energiu z ľadu, ktorú naši húževnatí chlapci predvádzajú, čo najvernejšie dostali, či už cez rozhlasové prijímače alebo cez obrazovky. Sme presvedčení, že sme aj doposiaľ dokázali zabezpečiť šampionát absolútne plnohodnotne, najviac ako sa len dalo, ale to jediné, čo ľuďom - aj podľa reakcií - najviac chýbalo je autentické komentovanie priamo z miesta, a to je nenahraditeľné. Divákom a aj poslucháčom prinesieme domov jednoducho trochu viac Rigy," uzatvára Matej Hajko.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia