Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Ľubomír Sekeráš: Zabudnime na zápas so Švajčiarskom
Ľubomír Sekeráš: Zabudnime na zápas so Švajčiarskom

Ľubomír Sekeráš: Zabudnime na zápas so Švajčiarskom

Bývalý hokejový obranca poradil Slovákom, ako sa vyrovnať s vysokou prehou proti Švajčiarsku.

Ľubomír Sekeráš je už bez hokeja sedem rokov. Napriek tomu pozorne sleduje aktuálny svetový šampionát v Rige.

Ten je plný prekvapení, čo si všimol aj bývalý slovenský reprezentant. „Tento rok je taký zvláštny, keďže máme pandémiu. Na turnaji vyhrávajú favoriti, ale prekvapiť dokážu aj tí, od ktorých sa to nečakalo."

„Je to také zvláštne, no myslím si, že tieto majstrovstvá sveta budú ešte zaujímavé," povedal 51-ročný rodák z Trenčína.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Do včerajšieho súboja boli stopercentní len Slováci, ktorí však vo štvrtok podľahli Švajčiarom 1:8. Napriek tomu si myslí, že naši hrajú na turnaji pekný hokej.

„Stane sa aj taký zápas, že inkasujete osem gólov. To je šport, z toho si nemôžeme robiť veľkú hlavu," dodal v štúdiu RTVS bývalý hokejista, ktorý rovnakú situáciu zažil v roku 1999.

Páči sa mu prvá formácia Slovenska

Vtedy naši podľahli na MS v hokeji Česku 2:8 a následne remizovali s Ruskom 2:2.

„Určite to musia hodiť chalani za hlavu. Keď si spomenieme, aj Švajčiari dostali od Švédov 7 gólov a proti nám vyhrali 8:1. Presne to isté musíme urobiť aj my a hrať si ďalej svoj hokej," pokračoval vicemajster sveta z roku 2000.

V tom čase bolo na turnaji pomerne podobné mužstvo. Nie však vekovo tak mladé, no viacerí hráči sa len zoznamovali s atmosférou na MS v hokeji.

„Nemali sme tak mladý tím. Bola tam však prepojená stredná generácia a mladí, ktorí sa učili. Myslím si, že to prepojenie a chémia funguje aj v súčasnom mladom tíme Slovenska perfektne."

Tá sa však proti Švajčiarom nedokázala presadiť. Od tretej tretiny stiahol Craig Ramsay centra tejto formácie Mareka Hrivíka. Práve táto formácia upútala práve Ľubomíra Sekeráša najviac.

„Prvá útočná trojica sú veľmi dobrí hráči. Tento zápas bol skôr smolný. Stavajme na tom, ako odohrali chalani prvé tri zápasy."

„Nepozerajme sa na duel so Švajčiarskom. Veď ten sa vypustil asi za stavu 5:0 a hlavami sa už všetci pripravovali na ďalší zápas," dodal Ľubomír Sekeráš.

Ďalší súboj čaká Slovensko už v sobotu, keď od 19:15 hod. nastúpia proti Dánsku. Tento duel môžete opäť sledovať v priamom prenose na Jednotke i webe rtvs.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia