Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Kanada sa trápila aj s Kazachstanom. Rozhodla až posledná tretina
Kanada sa trápila aj s Kazachstanom. Rozhodla až posledná tretina

Kanada sa trápila aj s Kazachstanom. Rozhodla až posledná tretina

Kanada porazila Kazachstan a vyhrala druhý zápas za sebou na turnaji.

Kazachstan - Kanada 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 25. Michailis, 42. Michailis (Valk, Savickij) - 7. Mangiapane (Henrique, Brown), 22. Henrique (Power, Mangiapane), 48. Perfetti (Anderson-Dolan), 60. Brown (Henrique).

Kazachstan: Šutov - Dietz, Makljuchov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Samat Danijar, Orechov - Ševčenko, Sagadejev, Akolzin - Savickij, Valk, Michailis - Starčenko, Šestakov, Šin - Asetov, Sajan Danijar, Paňjukov - Lichotnikov

Kanada: Kuemper - Ferraro, Walker, Stecher, Power, Beaudin, Bernard-Docker, Schneider - Brown, Henrique, Mangiapane - Comtois, Vilardi, Paul - Hagel, Danforth, Bunting - Foudy, Anderson-Dolan, Perfetti - Pirri

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hokejisti Kanady zvíťazili v piatkovom dueli B-skupiny MS v hokeji 2021 v Rige nad Kazachstanom 4:2. Favorit herne nenadchol, za stavu 2:2 ho v 48. minúte vykúpil gól 19-ročného útočníka Colea Perfettiho, v závere poistil výhru do prázdnej bránky Connor Brown.

Kanaďania tak po úvodných troch prehrách dosiahli druhý triumf za sebou, so šiestimi bodmi sa posunuli v tabuľke na šieste miesto a stále živia šancu na postup do štvrťfinále.

Kazaši, ktorí zostali so siedmimi bodmi na piatej priečke, nemajú veľa času na oddych, už v sobotu o 11.15 SELČ ich čaká súboj s Talianmi.

Kanaďania narazia na tohto istého súpera o deň neskôr o 15.15 h, svoje účinkovanie v základnej skupine potom zakončia v utorok zápasom s Fínmi (11.15).

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia