Úvod Novinky MS v hokeji 2021
Dáni Slovákom nepomohli. Česko si udržalo šancu na postup do štvrťfinále
Dáni Slovákom nepomohli. Česko si udržalo šancu na postup do štvrťfinále

Dáni Slovákom nepomohli. Česko si udržalo šancu na postup do štvrťfinále

Českí hokejisti zvíťazili vo svojom šiestom zápase na MS v Rige nad Dánskom 2:1 po samostatných nájazdoch.

Zverenci Filipa Pešána si tak udržali nádej na postup do štvrťfinále, o ktorý budú bojovať v utorok o 15:15 hod proti Slovensku. Zápas vám prinesieme v priamom prenose na Jednotke, webe RTVS a vo vysielaní Rádia Slovensko.

A-skupina:

Česko - Dánsko 2:1 pp a sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 46. Kubalík (Chytil, Vrána), rozh. nájazd Chytil - 4. Nicklas Jensen (M. Lauridsen, Olesen)

Česko: Hrubec (na posledný nájazd Will) - D. Musil, Hronek, Sklenička, Klok, Šustr, Šulák, Hájek - Kubalík, Lenc, Kovář - Vrána, Chytil, Sekáč - Zadina, Stránský, Špaček - Smejkal, Hanzl, Zohorna - Flek

Dánsko: Dahm (na posledný nájazd Sögaard) - Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Kristensen, Nicholas Jensen, Larsen - True, Nicklas Jensen, Meyer - Storm, Jesper Jensen, Hardt - Jakobsen, Bau Hansen, From - Madsen, Poulsen, Olesen - Andersen

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Česi boli v prvej tretine lepší, ale v 4. minúte inkasovali v oslabení po zásahu Nicklasa Jensena. Českí hokejisti potom ostreľovali bránku súpera, vypracovali si niekoľko vyložených šancí, puk však za bránkovú čiaru nedostali. Najbližšie ku gólu bol Kubalík, ale jeho pokus zastavila žŕdka.

Čechom sa nedarilo ani v druhej tretine. Mali prevahu, tá však nestačila. Dáni veľmi dobre znepríjemňovali českým hráčom každý súboj, hrali pozorne v defenzíve a čakali na protiútoky. Najväčšie šance mali v druhom dejstve Stránský a Flek. V prvom prípade český útočník tesne minul prihrávku Špačka, v druhom podržal Dánov brankár Dahm.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021

V tretej tretine sa Česi dočkali vytúženého gólu v 46. minúte, keď Kubalík zužitkoval prihrávku Chytila. Dáni mohli vyrovnať o šesť minút neskôr, ale Andresen v stopercentnej šanci zlyhal. Štyri minúty pred koncom sa sám na bránku rútil Vrána, ale brankár Dahm vytiahol zákrok, ktorý poslal zápas do predĺženia. V ňom dal gól Hronek, ale dánsky tréner si vzal „challenge" a ten potvrdil Kubalíkov ofsajd pred celou akciou.

V nájazdoch sa presadilo sedem strelcov, tréneri oboch tímov v nich vymenili brankárov, ale o bode navyše pre Česko napokon rozhodol Chytil.

Hokejisti Česka si pripísali na šampionáte štvrtý triumf a v tabuľke poskočili s desiatimi bodmi na 4. miesto. Dáni sú na 6. mieste, na konte majú konečných deväť bodov a sú bez šance na postup do štvrťfinále.

Zdroj text a foto: TASR
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia