Úvod Novinky Osobnosti
Pre súťaživosť nemôže pretekať. Gregor Mareš prezradil, čo ho zaskočilo v Dueli
Pre súťaživosť nemôže pretekať. Gregor Mareš prezradil, čo ho zaskočilo v Dueli

Pre súťaživosť nemôže pretekať. Gregor Mareš prezradil, čo ho zaskočilo v Dueli

Moderátor Duelu či VaT-u po Slovensku veľa cestuje.

Po veľmi dlhom čase sa do šou Milujem Slovensko vracia obľúbená tvár RTVS. Moderátor vedomostnej súťaže Duel či relácie o vede a technike VaT Gregor Mareš zažil svoju premiéru ešte v prvej sérii v roku 2013 a pod taktovkou Adely Vinczeovej sa tešil z víťazstva. V piatok 13. novembra o 20:30 na jednotke ho čaká v tíme Dana Dangla jeho druhá účasť. Podarí sa mu spolu so športovým moderátorom Pavlom Gašparom a retro hlásateľkou Luciou Michelčíkovou uspieť? V archíve RTVS si až do piatkovej polnoci môžete pozrieť posledné dve časti populárnej šou.

mareš, milujem slovensko

Gregor miluje celé Slovensko a po našej krajine aj veľa cestuje. „Asi štyri roky aj s deťmi cestujeme po celom Slovensku . Najprv sme chodili raz tam, raz tam. Teraz to už robíme systematicky a prechádzame jednotlivé kraje od východu na západ. Minulý rok sme videli severovýchod a tento rok juhovýchod. Ale krásnych miest je u nás neúrekom," prezradil inak vyštudovaný inžinier a absolvent lesníckej fakulty.

Ako vášnivý športovec sa pri otázke, či je súťaživý, šibalsky pousmial. „Som súťaživý, bohužiaľ. Už niekoľko rokov robím triatlon, ale nechodím na preteky...lebo som súťaživý," prezradil s úsmevom autor knihy o zdravom životnom štýle.

mareš, milujem slovensko

Gregor veľmi ocenil aj to, že aj počas pandémie kornavírusu sa v Mlynskej doline rozbehli nakrúcania relácií a iných projektov. „Privítal som to všetkými desiatimi. Reláciu VaT sme nahrávali aj na diaľku a niektoré vstupy som robil aj z domu a vtedy som si uvedomil, aké veľmi dôležité je mať okolo seba šikovných kolegov ako osvetlovačov či zvukárov," spomenul zaujímavý postreh rodák z Vysokých Tatier.

Vedomostná súťaž Duel má za sebou už viac ako dvetisíc vydaní, ale pre jeho moderátora je každé ďalšie vydanie niečím novým. „Duel je pre mňa detektívka. Sám neviem, na čo sa môžem tešiť a na akého súťažiaceho. Nikdy neviete, či práve ten alebo ten nie je nejaká fenomenálna hlava, ktorá tam pobudne 40 dielov alebo až do jari 2030. V tom je Duel výnimočný a ja sa teším na každého hráča," povedal s úsmevom Gregor, ktorý okrem televízneho moderátora stíha rovnakú prácu aj v rozhlase, kde napríklad pripravuje reláciu Prečo je to tak.

Pri otázke, či ho v Dueli niečo zaskočilo, si po chvíli zamyslenia spomenul na hráča, ktorý zvíťazil pomerne zaujímavou cestou. Viac už ale vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


(foto: RTVS/Milan Krupčík)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia