Úvod Novinky Osobnosti
Tanečnica lietajúca v oblakoch: 300. zoskok pôjdem v kroji
Tanečnica lietajúca v oblakoch: 300. zoskok pôjdem v kroji

Tanečnica lietajúca v oblakoch: 300. zoskok pôjdem v kroji

Linda Luptáková sa objavila aj v úvodnej zvučke Zem spieva.

V špeciálnom tanečníckom kole šou Milujem Slovensko sa v piatok 20. novembra o 20:30 na Jednotke predstavia Mário Radačovský, Laci Strike, Ladislav Cmorej, Natália Glosíková, Martina Lacová a Linda Luptáková, s ktorou sme urobili počas natáčania rozhovor.

Svoj život zasvätila rodáčka z Banskej Bystrice folklóru. Jej tanec či spev si môžete pamätať zo šou Zem spieva, ktorej v úvodnej zvučke prepožičala aj svoju tvár. Fanúšikov folklóru poteší informácia, že tretia séria Zem spieva už v decembri pokračuje vysielaním semifinálových kôl a aj finále.

Asi by ste netipovali, že taká útla žena venujúca sa folklóru nájde záľubu v lietaní v oblakoch. „Na narodeniny som si od rodiny želala tandemový zoskok. Keď som vyskočila z lietadla, tak som si povedala, že toto chcem robiť," povedala o svojich začiatkoch absolventka Vysokej školy múzických umení v Bratislave v odbore pedagogika ľudového tanca.

linda luptáková, milujem slovensko

K parašutizmu sa dostala v období, keď končila v tanečnom súbore Lúčnica a hľadala inú záľubu, ktorá by ju rovnako nadchla. Za sebou už má takmer 300 zoskokov. „Okrúhliny väčšinou pojmem výnimočne a preto tristý zoskok pôjdem v kroji," prezradila plány Linda.

Okrem skákania z nebies sa jedna z hlavných ženských postáv filmu Tanec medzi črepinami z roku 2012 venuje aj skialpinizmu či lezeniu. Okrem Tatier má rada aj Veľkú Fatru. Jej obľúbeným kopcom je Krížna.

linda luptáková

Pri našom rozhovore sme sa vrátili aj k nakrúcaniu zvučky Zem spieva. „Nakrúcali sme ju v skanzene, kde sme boli aj s Lackom Cmorejom, s ktorým účinkujem teraz v Milujem Slovensko. Natáčanie vtedy robil pán kameraman Peter Benčík, s ktorým som spolupracovala pri filme Tanec medzi črepinami, kde sme sa poznali už tak tímovo," dodala.

V kroji sa Linda cíti veľmi dobre a keby bolo podľa nej, chodila by v ňom stále. Vo videu sa dozviete aj to, kam by si ho raz chcela obliecť a aj to, aký príbeh má kroj, v ktorom v piatok o 20:30 vystúpi v šou Milujem Slovensko.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


(foto: RTVS/Milan Krupčík, FB/Linda Luptáková)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia