Úvod Novinky Osobnosti
Mauro Pini mal viesť Vlhovú už pred 5 rokmi: Vtedy to nešlo
Mauro Pini mal viesť Vlhovú už pred 5 rokmi: Vtedy to nešlo

Mauro Pini mal viesť Vlhovú už pred 5 rokmi: Vtedy to nešlo

Švajčiarskeho trénera chcela Petra Vlhová do tímu už pred piatimi rokmi. Napokon prišiel Livio Magoni.

Po piatich rokoch sa však obe strany dohodli na ukončení spolupráce. Koniec talianskeho odborníka predznamenala aj jeho osobnosť.

Pred jeho odchodom sa totiž kontroverzne vyjadroval smerom k slovenskej lyžiarke i celému tímu. Ihneď sa začali špekulácie o jeho nástupcovi.

„Zatiaľ sa k tomu nebudem vyjadrovať. Všetci sa v správny čas dozvedia, ako sme sa rozhodli a ako to bude ďalej," povedala ešte na konci apríla 25-ročná lyžiarka v relácii RTVS O športe.

Dnes je však jasné, že nástupcom talianskeho odborníka je Mauro Pini. Toho chcela Petra Vlhová mať v tíme už predtým ako oslovila Livia Magoniho.

„Áno, pred piatimi rokmi tu bola možnosť ju trénovať. Nebol však na to správny čas pre obe strany. Zo strany tímu Petry Vlhovej išlo o finančnú či organizačnú stránku. Ja som to nemohol prijať, lebo som mal malé deti," priznal pre neveitalia.it Mauro Pini.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slová 55-ročného rodáka z Ticina potvrdil pre RTVS aj Igor Vlha.

„Pred piatimi rokmi sme spolu komunikovali. Teda nie je to prvýkrát. Vtedy sme to nezapasovali pre ekonomické veci," vravel pre Góly-body-sekundy Igor Vlha.

„Teraz sme mali viacero kandidátov a postupne sme ich vylučovali a veril som, že to bude Mauro. Peťa mala z neho dobrý pocit a povedala, že je spokojná."

Zameriavajú sa na Peking 2022

Obe strany sa napokon dohodli na ročnej zmluve s opciou, ktorá tak zahŕňa aj spoluprácu počas olympiády v Pekingu.

Petra Vlhová sa tak môže tešiť na nové výzvy, čo zrejme po päťročnej spolupráci s Liviom Magonim potrebovala.

Na slovenskej lyžiarke totiž bolo tesne pred odchodom talianskeho odborníka badať aj známky frustrácie, čo naznačila aj v rozhovore po sezóne pre Rádio Slovensko.

„Sme na konci tohto roku, nie celkovo. Dúfam teda, že sa mi bude dariť naďalej a bude ma to stále baviť," povedala v podcaste Športžurnál Petra Vlhová.

Petra Vlhová: Získať veľký glóbus je krásne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


S novým koučom to však problém zrejme nebude. Najväčšou výzvou je teraz pre našu lyžiarku Peking 2022, na čo sa teší aj sám Mauro Pini.

„Veľké emócie som už zažil počas dvoch olympiád a to teraz vo mne rozpálilo nový oheň," povedal pre RSI Švajčiar, ktorý viedol v roku 2014 na ZOH v Soči Tinu Mazeovú.

Mauro Pini sa tak pripojí k Petre Vlhovej, ktorú sprevádzal na svahu už dnes počas tréningu v Jasnej. Viac informácií o novom členovi tímu priniesli pondelňajšie Góly-body-sekundy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia