Úvod Novinky Osobnosti
Tóny, ktoré chytia za srdce. Štefan Štec a Symfonický orchester
Tóny, ktoré chytia za srdce. Štefan Štec a Symfonický orchester

Tóny, ktoré chytia za srdce. Štefan Štec a Symfonický orchester

Jedinečný umelecký zážitok plný emócií a nádherných tónov v podaní Štefana Šteca.

Počas Galavečera 95, ktorý sa konal pri príležitosti 95. narodenín Slovenského rozhlasu, zaznelo niekoľko jedinečných spojení.

Jedným z nich bola aj skladba Polet´iv by´m na kraj svita, ktorú zaspieval sympatický spevák Štefan Štec. Speváka sprevádzal Symfonický orchester Slovenského rozhlasu s dirigentom Adrianom Kokošom.

Štefan Štec sa do povedomia širokej verejnosti dostal aj vďaka svojej účasti vo folklórnej šou Zem spieva, kde svojím hlasom okúzlil azda každého.

Vo svojej tvorbe sa hrdý východniar a zároveň Rusín zameriava na rusínske, ukrajinské a slovenské ľudové piesne. Tie upravuje a prináša poslucháčom v modernom, neobyčajnom prevedení.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O jedinečný hudobný zážitok sa Štefan Štec postaral aj počas slávnostného galavečera. Po doznení posledných tónov mali mnohí hostia zimomriavky a steny sály sa ešte dlho chveli.

Skladba uchvátila aj moderátora Marcela Hanáčka:

Treba povedať, že si (Štefan a Symfonický orchester) spolunažívali naozaj idylicky. Asi naozaj platí, že sa oplatí spojiť plnohodnotné symfonické teleso s prvkami ľudovej kultúry, popu a etna,“ povedal po vypočutí nádherného vystúpenia.

Viac hudobných vystúpení a celý záznam zo slávnostného programu Galavečer 95 si môžete pozrieť aj v našom archíve.

FOTO: Instagram / Štefan Štec

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia