Úvod Novinky Osobnosti
Iveta Malachovská. Knihy ma naučila mať rada mamička
Iveta Malachovská. Knihy ma naučila mať rada mamička

Iveta Malachovská. Knihy ma naučila mať rada mamička

Obľúbená moderátorka je milovníčkou kníh, ktorá by raz rada napísala kriminálku. Aké knihy číta?

Iveta Malachovská sa okrem moderovania magazínu RTVS Dámsky klub sa venuje aj príprave filmu o opernom spevákovi Petrovi Dvorskom, ktorý zanedlho dorazí do kín.

Hoci má veľa práce, nájde si čas aj na knihy. Knihomoľkou je totiž od malička.

„Ja čítam veľa a stále. Naučila som sa to od mamičky. Ona mala vždy pri posteli knižku a čítala, inšpirovala ma, naučila mať rada knihy,“ hovorí populárna moderátorka.

Medzi jej najobľúbenejšie knihy z detstva patria všetky winnetouky, knihy od Julesa Verneho, ale aj slovenské knižné poklady ako Čin Čin, Lujza a Lota či Smelý zajko v Afrike.

Naj knihy Ivety Malachovskej

„Mám rozčítaných viac kníh naraz,“ prezrádza Iveta Malachovská s tým, že momentálne sú to kvôli pracovnej vyťaženosti dve: Lov od Bernarda Miniera a životopis Leonarda da Vinciho.

Aj ona, podobne ako moderátor Martin Nikodým, má jednu knihu, ku ktorej sa vždy rada vracia.

„Je to kniha Láska je len slovo od Johannesa Maria Simmela – čítala som ju viackrát a s odstupom času sa mi menil aj pohľad na ňu. To má v sebe máloktorá kniha,“ uvádza stálica RTVS.

Ak by mala odporúčať pre všetkých čitateľov knižnú publikáciu, ktorú by si mal každý prečítať, bola by to kniha Moc faktov od trojice autorov: Hans Rosling, Anna Rönnlundová Roslingová a Ola Rosling.

Medzi svoje top knihy by Iveta Malachovská zaradila hneď niekoľko titulov:

„Napríklad knihy o výtvarnom umení, 1000 najkrajších miest sveta, Divy sveta, životopisy o športovcoch, umelcoch,“ vymenúva a dodáva: „Treba vedieť, čo vás obohatí a čítať , mne sa už veľakrát vrátilo , že som vedela zareagovať, zaujať iných práve vďaka tomu, že veľa čítam.“

Keďže je dlhoročnou fanúšičkou kriminálok, raz možno napíše aj kriminálku.

Iveta Malachovská s hrnčekom Dámsky klub.jpg

Čitateľská idylka

Ako vyzerá čitateľská idylka Ivety Malachovskej? „Pláž, more, šum vody a kde tu nejaká čajka alebo Podbanské sieť medzi dvoma stromami a opäť zvuk prírody.“

Atraktívne knižné tituly nájdete aj v eshope.rtvs.sk

K idylke moderátorky patrí vôňa kníh z kníhkupectiev, ich atmosféra a v neposlednom dobrá káva. „Dlhé roky kupujem e-knihy, je to veľmi praktické, keďže už doma nemáme miesto v knižniciach,“ dopĺňa. Keď raz bude na penzii, teší sa na počúvanie audio kníh.

25 50 75 90
Foto: Instagram Ivety Malachovskej

Živé vysielanie ??:??

Televízia