Úvod Novinky Osobnosti
Učiteľka moderátorkou národnostných správ v ukrajinčine
Učiteľka moderátorkou národnostných správ v ukrajinčine

Učiteľka moderátorkou národnostných správ v ukrajinčine

Pozrite si rozhovor s Máriou Fedorko, rodáčkou z Ukrajiny, ktorá moderuje národnostné vysielanie v košickom štúdiu RTVS.

Sledujte rozhovor s Máriou Fedorko, moderátorkou Národnostných správ v ukrajinskom jazyku.

Sympatická brunetka študovala učiteľstvo na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a momentálne sa vo svojej práci venuje prekladom z ukrajinského do slovenského jazyka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Fedorko rovnako pomáha ukrajinským študentom s adaptáciou na Slovensku. K moderovaniu v televízii sa podľa vlastných slov dostala úplnou náhodou.

„Kontaktovali ma, že potrebujú pomôcť s prekladom zo slovenčiny do ukrajinčiny a tiež potrebovali niekoho, kto by to prečítal pred kamerou,“ povedala nám vyštudovaná pedagogička. 

Podporu našla v dramaturgičke a tímlíderke národnostného vysielania – pani Ľube Koľovej a tiež spoluautorke relácie Ivanne Smrčovej.

Národnostné správy, tvorivý tím

Tvorivý tím Národnostných správ v košickom štúdiu RTVS. Zdroj foto: RTVS

Mária, ktorá je pôvodom z Ukrajiny, sa aktuálne obáva o blízkych, ktorí zostali v jej rodnej krajine. „Je to veľmi smutné, nedá sa k tomu veľa povedať,“ uzavrela.

Národnostné správy v ukrajinskom jazyku pripravuje do vysielania košické štúdio RTVS. 

Sledovať ich môžete v rámci mimoriadneho spravodajského vysielania :24 na Trojke a tiež o 18:30 hod. na Dvojke. Dostupné sú aj v Rádiu Regina východ v pravidelných časoch o 9:00, 11:00, 14:00 a 15:00 hod.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia