Úvod Novinky Osobnosti
Malachovská ako režisérka. Nakrútila film o Petrovi Dvorskom
Malachovská ako režisérka. Nakrútila film o Petrovi Dvorskom

Malachovská ako režisérka. Nakrútila film o Petrovi Dvorskom

Prečo prirovnala operného speváka k Messimu či Ronaldovi? Snímka bude mať premiéru v apríli.

Iveta Malachovská je obľúbenou moderátorkou, s ktorou sa stretávajú diváci RTVS pravidelne v Dámskom klube na Jednotke.

Po rokoch sa však stálica RTVS vracia k oblasti, ktorú vyštudovala - ako režisérka filmu o legende slovenskej opery - maestrovi Petrovi Dvorskom.

Dokument sa objaví v kinách už 7. apríla a Iveta Malachovská aj o jeho tvorbe rozprávala v talkšou Hosť Nory Gubkovej v Rádiu Slovensko.

Peter Dvorský ako Messi či Ronaldo

Iveta Malachovská ako absolventka pražskej FAMU v odbore produkcia sa naposledy koproducensky podieľala na filme Tobruk v roku 2005.

Po viac ako 15 rokoch je režisérkou filmu o žijúcej legende slovenskej opery Petrovi Dvorskom, ktorého pozná nielen ako obdivovateľka opernej hudby, ale najmä ako rodinná priateľka.

Film Peter Dvorský príde do kín 7. apríla 2022.jpg

Tieto dve roviny zohrali dôležitú úlohu pri koncipovaní celého dokumentu. Ako v rozhovore s Norou Gubkovou uviedla, chcela spoločne so svojím tímom vytvoriť film, ktorým by bol nadšený aj nefanúšik opery.

RTVS online:

Do kín chce preto pritiahnuť aj mladšiu generáciu, ktorej Petra Dvorského opísala takto: "Peter Dvorský bol vo svojom fachu a vo svojej dobe to isté ako Messi či Ronaldo."

Aké má pocity, keď sa pozerá na bilboardy k filmu? A bolo niečo, čo sa o Petrovi Dvorskom dozvedela až počas nakrúcania?

Viac nielen o zákulisí tvorby biografického dokumentu o opernej hviezde Petrovi Dvorskom, ale aj o súkromí Ivety Malachovskej sa dozviete v talkšou Hosť Nory Gubkovej v Rádiu Slovensko.

25 50 75 90
Foto: Instagram Ivety Malachovskej, Instagram Peter Dvorský film

Živé vysielanie ??:??

Televízia