Úvod Novinky Osobnosti
Iveta Malachovská: Futbal komentovať nechcem, je to chlapská záležitosť
Iveta Malachovská: Futbal komentovať nechcem, je to chlapská záležitosť

Iveta Malachovská: Futbal komentovať nechcem, je to chlapská záležitosť

Moderátorka Dámskeho klubu v rozhovore o MS vo futbale 2022 aj o ženách rozhodkyňách a favoritoch turnaja.
MS vo futbale 2022 sú za dverami. Ako sa na najväčší futbalový sviatok, ktorý sa bude konať v Katare, pripravuje fanúšička futbalu moderátorka Iveta Malachovská?

"Už mám vybookované termíny o 11, 14, 17 a 20tej, keď sa hrajú zápasy základných skupín. Neviem sa dočkať, som nadšenou fanúšičkou. Veľmi sa na to teším, pretože majstrovstvá sveta vo futbale sú to naj, čo sa môže nielen v živote športovca, ale aj v živote fanúšika udiať," uviedla v rozhovore pre web rtvs.sk.

Kto sú favoriti Ivety Malachovskej? Prečo by nechcela komentovať futbal? A ako vníma ženy rozhodkyne na mundiale v Katare? Pozrite si rozhovor.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mužský futbal nech je záležitosťou mužov

"Komentovať futbal to si netrúfam. Nie, pretože ten môj koment by určite nebol taký profesionálny, lebo neviem toho toľko ako oni (Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena - pozn.red.).

A ja myslím, že je to taká chlapská záležitosť. Tam tie naše výkriky, keď sa dá gól, naraz to pôjde do sopránu, mezosopránu, ... to musí byť gól a veľká radosť v mužskom hlase," odpovedala úprimne na otázku, či by chcela komentovať futbalové zápasy. Zároveň vyzdvihla športových komentátorov RTVS a ich odbornosť.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Rovnako vníma mužský futbal ako výsostne mužskú záležitosť aj v prípade rozhodovania zápasov. Na šampionáte v Katare sa prvýkrát v histórii totiž predstavia tri ženy - rozhodkyne.

Sú podľa Ivety Malachovskej ženy lepšie v rozhodovaní?

"Tak ako sa nájdu medzi ženami výnimočné ženy v tomto odvetví, tak sa nájdu aj výnimoční muži. Ja si zase myslím, že keď ide o mužský futbal, mali by rozhodovať muži a keď ide o ženský futbal, mali by rozhodovať ženy. Na mňa toto premiešavanie nepôsobí najlepšie," uviedla.

"Futbal, ak hovoríme o mužskom futbale, je pre mňa mužskou záležitosťou," dodala s tým, že trojlístku ženských rozhodkýň drží palce, aby to zvládli, lebo to nebudú mať jednoduché.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS, foto: Instagram Ivety Malachovskej

Živé vysielanie ??:??

Televízia