Úvod Novinky Osobnosti
Z Ríma do Malého Ríma: Manželia Čírovci si splnili sen o talianskej zmrzline
Z Ríma do Malého Ríma: Manželia Čírovci si splnili sen o talianskej zmrzline

Z Ríma do Malého Ríma: Manželia Čírovci si splnili sen o talianskej zmrzline

Originálnu receptúru priniesli priamo z Talianska.

Dominik a Zuzka priniesli do Trnavy závan Ríma. Priamo v srdci Malého Ríma vybudovali jedinečný podnik, ktorý sa teší obrovskej obľube.

Dominik sa vďaka strednej škole dostal na Pápežskú univerzitu do Talianska, kde študoval sociálnu komunikáciu.

Cestovanie mi dalo priateľov doslova z celého sveta. Nie je kút sveta, kde by som niekoho nepoznal. Okrem toho mi dalo rozhľadenosť a také širšie videnie sveta, že nemôžem sa na veci pozerať čierno-bielo,“ zamyslel sa Dominik.

cremigelato

Mohol sa stať hovorcom cirkvi, jeho však lákala kamera. Po úspešnom ukončení sa stal kameramanom, vďaka čomu sa neraz ocitol v tesnej blízkosti pápeža.

V Ríme strávil 12 rokov, počas ktorých si obľúbil zmrzlinu. Neskôr začal pre jednu z miestnych zmrzlinární pracovať. Vtedy ešte netušil, že práve zmrzlina zmení jeho život...

Doma našiel lásku

Ako priznal pre Rádio Slovensko, postupne začal byť Ríma presýtený. Po návrate na rodné Slovensko sa ako kameraman zamestnal v jednej z televízií. Práve tam sa zoznámil so svojou budúcou manželkou Zuzkou, ktorá v televízii pracovala ako maskérka.

Tak sa začal ich vzťah, ktorý im okrem rodiny priniesol aj vlastnú zmrzlináreň. Priamo v centre Trnavy, odkiaľ Dominik pochádza, si po rokoch otvorili pravú taliansku gelateriu Cremì gelato & caffè.

Originálna talianska receptúra, kvalitné ovocie, mlieko z lokálnej farmy a žiadne umelé farbivá či sladidlá. Aj to je dôvodom, prečo sa pred trnavským podnikom tvoria rady aj v zimných mesiacoch.

Najobľúbenejšia príchuť je rozhodne pistáciová, no Dominik odporúča ochutnať aj tzv. Vône Sicílie. Manželia sa zhodujú, že spoločná zmrzlináreň je ich splneným snom.

„My sme do toho padli a sme vďační, že prinášame takýto produkt, tešíme sa, že to ľuďom chutí a že si to vážia,“ uzavrela Zuzka s úsmevom.

Celý rozhovor s manželmi Čírovcami si môžete vypočuť v archíve Rádia Slovensko.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / cremigelato_trnava

Živé vysielanie ??:??

Televízia