Úvod Novinky Osobnosti
Každý robí chyby, netreba súdiť za jedno zakopnutie, hovorí Dušan Cinkota
Každý robí chyby, netreba súdiť za jedno zakopnutie, hovorí Dušan Cinkota

Každý robí chyby, netreba súdiť za jedno zakopnutie, hovorí Dušan Cinkota

Herec predstavil nové divadelné predstavenie Na srdci mi hraj!

Dušan Cinkota bol hosťom Popoludnia s Dášou Omastovou v Rádiu Slovensko. Poslucháčom porozprával o najnovšom divadelnom predstavení, v ktorom účinkuje.

Hru o živote bohémskeho umelca Karola Duchoňa popretkávané jeho hitmi zrežíroval Karol Vosátko.

Hudobnú réžiu mal na starosti Vladimír Valovič, choreografiu vytvoril Laco Cmorej. Na javisku sa predstavia Martin Gyimesi, Karol Csino, Peter Trník či Cyril Žolnír.

Na srdci mi hraj.png

To bol vysoko profesionálny tím a v takomto tíme sa pracuje veľmi dobre. Pretože sa pracuje efektívne a s láskou. Aj téma si nás získala.

Karol Vosátko, Peter Trník a ja sme boli spolužiaci na VŠMU, takže nebolo treba premosťovať nejaké bariéry, poznáme sa roky rokúce,“ opísal prípravu predstavenia Dušan Cinkota.

Hra so silným odkazom

Príbeh zachytáva osud speváka od bezstarostnej mladosti cez výstup na vrchol až po tragický koniec. Divák si počas predstavenia bude klásť otázku, či bolo možné zachrániť spevácku legendu.

Na srdci mi hraj!

Zároveň nahliadne do duše velikána, ktorý mal, rovnako ako my všetci, svoje temné stránky. Karola Duchoňa si v predstavení zahral Dušan Cinkota.

Ako prezradil, hra je miestami zábavná, miestami náročná. Najmä vo chvíľach, keď sa nevenuje úspechom, ale pádom. Divák tak dostáva možnosť zamyslieť sa nad mnohými otázkami.

„Tam sa pripomínajú krásne veci. Ako vidieť radšej to dobré na človeku, veď každý robí chyby, treba si pamätať to dobré. A keď niekto urobí množstvo krásneho, prečo ho hneď odsúdiť za jedno zakopnutie alebo za pár vecí?“

Celý rozhovor s Dušanom Cinkotom si môžete vypočuť v archíve Rádia Slovensko.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / dusancinkota nasrdcimihraj

Živé vysielanie ??:??

Televízia