Úvod Novinky Osobnosti
Miroslav Donutil: Keby som neprepadol z francúzštiny, asi by som nebol herec
Miroslav Donutil: Keby som neprepadol z francúzštiny, asi by som nebol herec

Miroslav Donutil: Keby som neprepadol z francúzštiny, asi by som nebol herec

Obľúbený český herec bol hosťom v Rádio Slovensko.

Miroslav Donutil patrí medzi najobľúbenejších českých hercov súčasnosti. Na konte má desiatky úspešných filmov, seriálov či divadelných predstavení.

Pelíšky, Dědictví, Román pro muže, Černí baroni, Sluha dvou pánů – herecký záber Miroslava Donutila je skutočne široký. Jeho humor a herecký talent milujú nielen Česi, ale aj Slováci.

Donutil, Polívka.png

Ako však prezradil v Rádiu Slovensko, k herectvu sa dostal vlastne len šťastnou náhodou. Pôvodne sa totiž zaujímal o kariéru novinára.

Plány mu však prekazila päťka z francúzštiny, ktorá rozhodla o jeho ďalších krokoch.

„Musel som robiť oneskorenú maturitu a pred tým reparát z francúzštiny, čo sa podarilo. No a medzitým som urobil skúšky na Janáčkovu akadémiu múzických umení, kam ma posielali spolužiaci s tým, že mám talent, nech to idem skúsiť. A ono sa to podarilo,“ popísal svoje herecké začiatky Miroslav Donutil.

Rola sa musí páčiť najprv mne

Miroslav Donutil má na konte množstvo úspešných divadelných aj filmových rolí. Ako však prezradil, pri ich výbere bol vždy dôkladný. Vyberal si len tie úlohy, ktoré ho zaujímali.

„Dával som si to do rovnítka s tým, že to tým pádom bude zaujímať aj divákov. Vyberal som si to starostlivo a niekedy aj na úkor toho, že som niekedy nemal čo jesť,“ dodal herec, ktorý sa domnieva, že na dobré filmy má čuch.

Do každej úlohy vždy vkladá aj samého seba, svoje zážitky, príhody a humor. „Bolo to tým, že v divadle Husa na provázku, kde som cez dvadsať rokov pôsobil, sme boli vedení k autorskému herectvu,“ vysvetlil herec.

A čo odpovedal na otázku, či ho viac napĺňa filmové alebo divadelné herectvo? „Baví ma to striedať. Keď mám málo zábavy, tak sa opieram o zábavné programy, keď mám nejakú komickú rolu v divadle, tak vyhľadávam dramatickú rolu vo filme.“

Celý rozhovor s českým hercom Miroslavom Donutilom nájdete na tejto stránke zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90
FOTO: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Televízia