Úvod Novinky Osobnosti
Katarína Krajčovičová o svojej postave v Čase nádejí: Ja by som to nezvládla
Katarína Krajčovičová o svojej postave v Čase nádejí: Ja by som to nezvládla

Katarína Krajčovičová o svojej postave v Čase nádejí: Ja by som to nezvládla

Osud Ireny Bandlerovej v seriáli Čas nádejí nám otvára okno do najtragickejších momentov minulého storočia.

Do príbehu vstupuje v roku 1935 ako 17-ročné dievča, kedy sa prvýkrát stretáva so svojou budúcou láskou Vojtechom Violovským. Jej postavu stvárnila herečka Katarína Krajčovičová, ktorú diváci poznajú aj z rozprávky Tri zlaté dukáty.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kto je Irena Bandlerová?

„Irena je silná, tvrdohlavá v dobrom slova zmysle,“ opisuje svoju postavu Katarína Krajčovičová. „Je odvážna, neskutočne silná a jej hlavným cieľom je prežiť a ísť za svojou láskou,“ dodala.

CAS_NADEJI_05_1.348.1.jpg

Mladé židovské dievča sa po vypuknutí druhej svetovej vojny ocitá s rodinou na úteku. Tu sa zrazu od rodiny odpojí a rozhodne sa vrátiť späť za Vojtom. Osud, ktorým si prechádza je nepredstaviteľne náročný. „Ja ju obdivujem, lebo ja by som to nezvládla,“ priznáva herečka.

Prostredníctvom postavy Ireny Bandlerovej si pripomíname tragický osud Židov a zverstvá, ktoré priniesla druha svetová vojna. „Je Židovka, prostredníctvom nej sa poukazuje na skutočnosti tej doby aj v rámci židovskej otázky.

Pre Katarínu Krajčovičovú to bola prvá veľká herecká úloha. „Bolo to náročné, ale nádherné,“ opisuje svoje pocity po natáčaní seriálu Čas nádejí.

V rozhovore pre rádio Slovensko priznáva, že stvárnenie Ireny bola doteraz najťažšia úloha, akú musela zvládnuť. Vzhľadom na okolnosti príbehu je pochopiteľné, že si rola vyžadovala veľa emocionálnej námahy. „Mala som veľkú podporu u režiséra Janka Sebechlebského, ktorý mi pomáhal a bol tam pre mňa,“ spomína herečka. 

CAS_NADEJI_07_1.391.1.jpg

Sny ako z Hollywoodu

Katarína Krajčovičová prezradila svoje ďalšie ciele a vízie. Na svojej hereckej dráhe by si chcela vyskúšať zahrať, čo najviac charakterov postáv. Prezradila aj svoj tajný sen. „Mám taký malý sník o akčnom filme, kde všetko vybuchuje, strieľa sa, bije sa, skáče,“ sníva so smiechom herečka.

Svoje povolanie by nikdy nevymenila. Herectvo je presne to, čo jej v živote dáva zmysel. „Je to nádherné, čarovné povolanie a som vďačná, že to môžem robiť, pretože nič iné ma nenapĺňa,“ hovorí nadšená Katarína Krajčovičová.

Sledujte Čas nádejí každú nedeľu o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90

Galéria

cas_nadeji.jpg CAS_NADEJI_05_1.96.1.jpg CAS_NADEJI_05_1.165.1.jpg CAS_NADEJI_05_1.98.1.jpg CAS_NADEJI_05_1.467.1.jpg CAS_NADEJI_07_1.399.1.jpg CAS_NADEJI_07_1.391.1.jpg CAS_NADEJI_05_1.348.1.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia