Úvod Novinky Osobnosti
Dve tváre herečky Lucie Siposovej. Túto jej podobu bežne nepoznáte
Dve tváre herečky Lucie Siposovej. Túto jej podobu bežne nepoznáte

Dve tváre herečky Lucie Siposovej. Túto jej podobu bežne nepoznáte

Hrá v divadle, filmoch a seriáloch, ale jej srdcu je blízke ešte niečo iné.

Väčšina ju pozná ako herečku, ale mnohí možno nevedia, že Lucia Siposová je aj výborná speváčka. Pred niekoľkými rokmi si splnila sen a na Slovensko priniesla kabaret. „Štyri roky som žila v New Yorku a tam som bola v prostredí burlesque tanečníc, tanečníkov a spevákov. Stretávala som sa s takými ľuďmi a fascinovalo ma to. Hovorila som si, žeby som chcela nejaký kabaret, aj keď som si nevedela úplne predstaviť, čo to bude,“ povedala nám.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento starý, provokatívny a farebný svet má v sebe už dlho a ako prezradila, ona sama má dve tváre. „Jedna je glamour, diva a staré časy a v lete som romantický hipisák, z 50. a 60. rokov. Milujem tú hudbu,“ prezradila. Svoju kabaretnú tvár ukáže aj v relácii Hit roka.

V tomto sa našla a v predstaveniach, ktoré hrajú nájdete všetko. Horor, romantiku či erotiku. Akí sú podľa nej Slováci kabaretní diváci? „Všetci, ktorí naberú odvahu a prídu, lebo sú mnohé predsudky, odchádzajú šťastní a prídu znova. Netúžim po skandujúcich divákoch, ktorí sú sebavedomí a zapájajú sa. Je to super, keď sú, ale zaujíma ma divák, ktorí prekonáva svoje hranice a pozorovať ho, ako reaguje,“ dodala.

230426_RS_DRS_LuciaSiposova_MichalDutka_IMG_1049.jpg

Zahrala si aj vo filmovom spracovaní novely Piargy od Františka Švantnera. Film, ktorý vznikol v koprodukcii RTVS, sa stal najoceňovanejším filmom a na udeľovaní cien Slnko v sieti suverénne prevalcoval konkurenciu.

Reláciu Hit roka môžete sledovať vo štvrtok o 20.30 na Jednotke, ale aj v našom archíve. 25 50 75 90

Galéria

Záhady tela Lucia Šipošová.jpg 230426_RS_DRS_LuciaSiposova_MichalDutka_IMG_1049.jpg Lucia Siposova.jpg lucia siposova.png

Živé vysielanie ??:??

Televízia