Úvod Novinky Osobnosti
Nová spevácka hviezda Vojtik: Rodičia sa boja, že sú ľudia, ktorí mu za odvahu môžu ublížiť
Nová spevácka hviezda Vojtik: Rodičia sa boja, že sú ľudia, ktorí mu za odvahu môžu ublížiť

Nová spevácka hviezda Vojtik: Rodičia sa boja, že sú ľudia, ktorí mu za odvahu môžu ublížiť

Len osemnásťročný chlapec má našliapnuté na skvelú kariéru.

Možno vám jeho meno zatiaľ nič nehovorí, ale o pár rokov pravdepodobne bude. Vojtik je mladý spevák s vlastnou tvorbou, ktorá je silná, dojemná a veľmi osobná. Od poslucháčov a fanúšikov slovenskej hudby získal najviac nominácií v ankete Radio_Head Awards. Minulý rok zaujal hitom Detviansky sen. Môže získať ceny v kategóriách Skladba roka, Debut roka a Album roka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zároveň bude účinkovať na slávnostnom vyhlásení výsledkov. V rozhovore v Ráne na eFeMku sa rozprával s moderátormi Dominikou a Martinom, kde im toho veľa prezradil. Ako sa mu spievajú takéto osobné texty?

Vypočujte si aj podcast na Spotify TU a na Apple Podcasts TU.

„Teraz zažívam skôr nostalgiu, keďže sú to situácie, v ktorých som sa nachádzal, keď som dospieval. Celé EP Kvety z Podpoľania je nostalgia a spomienky z dospievania,“ povedal vo vysielaní Rádia_FM. Minulý rok zmaturoval na súkromnom hudobno-dramatickom konzervatóriu, kde študoval herectvo. Hudbu a hranie má v krvi, celá jeho rodina totiž pôsobí v súbore Romka v Detve.

Ak sa vám fotky nezobrazujú správne, obnovte stránku

„Starká je vedúca súboru, ja som spieval folklór a prvýkrát som bol na pódiu, keď som mal dva roky. Celá rómska hudba, všetky skúsenosti zo súboru sú moje začiatky a tam som našiel lásku k hudbe.“ Vojtik je zjav. Úprimný pozitívne naladený mladý chalan, ktorý sa nehanbí za to, kým je. Rodina ho v tvorbe veľmi podporuje, no zároveň sa aj boja. „Sú zvyknutí na to, že robím hudbu, ale nie na to, že som trošku známy. Vedia, že sú ľudia, ktorí by mi mohli za moju odvážnosť ublížiť. Ale ja cítim veľkú podporu ľudí,“ vyznal sa.

Aj on sa stretol so šikanovaním a to najmä na sociálnych sieťach. Našťastie si z toho robí žarty a neberie to vážne. Je totiž zástupcom dvoch menšín, rómskej a LGBTI+. Aj o tom sa v rozhovore pre Rádio_FM vyjadril. „Staršia generácia to nechápe a nechce upustiť zo základných nastavení a ja to chápem. Mladší sú už otvorenejší. Mladí ľudia vnímajú svet taký, aký je a podľa mňa je pred nami pekná budúcnosť. Musíme sa za ňu postaviť.“

Istý čas spieval Vojtik po anglicky, ale nakoniec sa rozhodol, že jeho tvorba bude slovenská. „Vnímam slovenskú scénu a to, že mnohí spievajú anglicky. Slovenčina nie je taká používaná a pritom sa ňou dá krásne vyjadriť a to je škoda,“ povedal. Inšpiráciu hľadá najmä v rodnej Detve a jej romantických kopcoch.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia