Úvod Novinky Osobnosti
Obrovský úspech nášho Detského a dievčenského zboru. Na jednom pódiu s Brianom Mayom
Obrovský úspech nášho Detského a dievčenského zboru. Na jednom pódiu s Brianom Mayom

Obrovský úspech nášho Detského a dievčenského zboru. Na jednom pódiu s Brianom Mayom

Vystúpia v rámci medzinárodného festivalu Starmus VII na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Niečo úžasné. Náš Detský a dievčenský spevácky zbor pod vedením dirigenta Adriana Kokoša sa stretne na jednom pódiu s legendárnym hudobníkom, ale aj astrofyzikom Brianom Mayom. Spolu si zahrajú jednu skladbu. Vystúpenie 15. mája od 18.30 na štadióne Ondreja Nepelu bude súčasťou slávnostného udeľovania medailí Stephena Hawkinga, v rámci festivalu Starmus VII.

„Vo februári tohto roku ma organizátori festivalu oslovili, či si viem predstaviť vystúpenie nášho rozhlasového zboru na tomto prestížnom podujatí. Je to jedinečná ponuka a tá sa neodmieta. Okrem Detského a dievčenského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu bude na koncerte účinkovať aj Bratislavský chlapčenský zbor, ktorý som s radosťou odporučil organizátorom podujatia,“ povedal Adrian Kokoš.

Detsky-a-dievcensky-spevacky-zbor-slovenskeho-rozhlasu

„Vnímam to tak, že na spomínanom podujatí sa zrodia dva historické míľniky v našom rozhlasovom zbore. Účinkovanie so svetovým muzikantom a zároveň uznávaným astrofyzikom i legendárnym gitaristom skupiny QUEEN Brianom Mayom a taktiež prvé spoločné koncertné vystúpenie dvoch renomovaných hudobných telies, Detského a dievčenského speváckeho zboru SRo a Bratislavského chlapčenského zboru,“ dodal.

Detský spevácky a dievčenský zbor bol založený 1. septembra 1953 Ondrejom Franciscim a toto umelecké teleso sa stalo dôležitou súčasťou hudobnej scény na Slovensku. V roku 2004 prevzal dirigentskú taktovku Adrian Kokoš, ktorý úspešne nadviazal na jeho bohatú tradíciu.

Mladí speváci pod jeho vedením aktívne pôsobia v rôznych programoch RTVS, majú na svojom konte viacero rozhlasových a televíznych nahrávok a vystupujú na významných podujatiach medzinárodného charakteru.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia