Úvod Novinky Osobnosti
Úžasné vystúpenie. Pozrite sa, ako spolu hrali Brian May a Detský a dievčenský spevácky zbor
Úžasné vystúpenie. Pozrite sa, ako spolu hrali Brian May a Detský a dievčenský spevácky zbor

Úžasné vystúpenie. Pozrite sa, ako spolu hrali Brian May a Detský a dievčenský spevácky zbor

Člen kapely Queen zavítal na festival Starmus a v rámci odovzdávania cien Stephena Hawkinga si s ním zahral aj Zbor Slovenského rozhlasu.

Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu pod vedením dirigenta Adriana Kokoša sa stretol na jednom pódiu s legendárnym hudobníkom, ale aj astrofyzikom Brianom Mayom. Na pódiu si prvýkrát zaspievali aj s Bratislavským chlapčenským zborom. To všetko v rámci slávnostného udeľovania medailí Stephena Hawkinga na festivale Starmus VII.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Spolu s Brianom Mayom hrali a spievali pieseň od Queen. „Vo februári tohto roku ma organizátori festivalu oslovili, či si viem predstaviť vystúpenie nášho rozhlasového zboru na tomto prestížnom podujatí. Je to jedinečná ponuka a tá sa neodmieta, povedal dirigent zboru Adrian Kokoš.

dievcensky-a-chlapensky-zbor-na-podiu-s-Brianom-Mayom

„Vnímam to tak, že na spomínanom podujatí sa zrodia dva historické míľniky v našom rozhlasovom zbore. Účinkovanie so svetovým muzikantom a zároveň uznávaným astrofyzikom i legendárnym gitaristom skupiny QUEEN Brianom Mayom a taktiež prvé spoločné koncertné vystúpenie dvoch renomovaných hudobných telies, Detského a dievčenského speváckeho zboru SRo a Bratislavského chlapčenského zboru,“ dodal.

Vystúpenie bolo veľkolepé, krásne a strhujúce. Na pódiu si zaspievala aj speváčka Celeste Buckingham a punk-rocková kapela Offspring.

25 50 75 90

Galéria

dievcensky-a-chlapensky-zbor-na-podiu-s-Brianom-Mayom dievcensky-a-chlapensky-zbor-na-podiu-s-Brianom-Mayom Brian-May-v-hladisku-na-udelovaní-cien-stephena-hawkinga Brian-May-na-podiu-na-festivale-Starmus Brian-May-a-dievčensky-zbor-pozuju-na-chodbe

Živé vysielanie ??:??

Televízia