Úvod Novinky Osobnosti
Savana pumpa, vajčiaci. Dnes je to rok od smrti Dana Heribana
Savana pumpa, vajčiaci. Dnes je to rok od smrti Dana Heribana

Savana pumpa, vajčiaci. Dnes je to rok od smrti Dana Heribana

Bol proste nezabudnuteľný.

Dnes 24. mája 2024 to je rok od smrti výnimočného umelca Dana Heribana. Tragická udalosť zasiahla mnohých. Ešte v ten deň, smutná správa obletela celé Slovensko a internet zaplavili množstvá trúchliacich postov.

Juraj Kemka za Danom Heribanom.jpg

Dano Heriban odišiel náhle vo veku 43 rokov. Zanechal za sebou manželku a troch synov. Od tejto udalosti ubehol rok, no v mysliach jeho najbližších stále zostáva živou a nezabudnuteľnou spomienkou.

Dôkazom sú aj slová herečky Petry Polnišovej, ktoré venovala Danovi na svojom Instagrame. „Nikdy si nezvykneme Danko,“ napísala pri uverejnenej fotografii.


Vďaka filmovej a seriálovej produkcii si jeho hlas a osobnosť môžeme kedykoľvek pripomenúť. Dano Heriban bol skvelý komik, zabávač a majster v imitovaní. Ako jeden z mála vedel dôveryhodne napodobniť hereckú legendu Jozefa Kronera.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Herec účinkoval vo viacerých divadelných predstaveniach, ale stvárnil aj obľúbené televízne postavy. Diváci si ho pamätajú napríklad z populárneho seriálu RTVS Pumpa. V seriáli si zahral taxikára a vysedávača na pumpe, ktorý sa navždy zapísal hláškou „Savana pumpa, vajčiaci“.

Humorné príbehy z Pumpy si ešte stále môžete pozrieť v archíve RTVS.

heriban_2_s.jpg

Dano Heriban účinkoval aj v seriáli Hniezdo, v ktorom stvárnil postavu Romana zamilovaného do svojej priateľky Kristíny Važanovej.

Diváci ho mohli tiež sledovať na doskách Slovenského komorného divadla v Martine. Spolupracoval však aj s Divadlom Aréna, Divadlom GuNaGu a Radošinským naivným divadlom.

Dnešný deň venujme spomienke na jedinečného Dana Heribana.

25 50 75 90

Galéria

dano heriban Dano Heriban s manželkou Kamilou.jpg Reakcia Fera Jokea na smrť Dana Heribana.jpg Reacia Babsy Heribanovej na smrť Dana Heribana.jpg Števo Martinovič a odkaz pre Dana Heribana.jpg heriban_dano_parte.jpg Dano Heriban, Hniezdo 2.png Dano Heriban.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia