Úvod Novinky Osobnosti
Ladislav Chudík vítal svojich študentov listom. Každému napísal tieto slová
Ladislav Chudík vítal svojich študentov listom. Každému napísal tieto slová

Ladislav Chudík vítal svojich študentov listom. Každému napísal tieto slová

Svojich žiakov sa snažil motivovať.

Ladislav Chudík bol nie len výnimočný herec, ale aj jedinečná osobnosť a učiteľ. Svoje skúsenosti odovzdával ďalším generáciám mladých hercov. Medzi jeho študentov a študentky patrili známe osobnosti ako Juraj Kukura, Sylvia Turbová, Hana Hegerová, Ida Rapaičová, Andy Hryc, Eva Krížiková a další.

Voči svojim študentom prejavil krásne gesto. Začínajúcim hereckým adeptom rozposlal uvítacie listy. Ladislav Chudík do nich vložil úprimné slová skúseného učiteľa.

„Ak ste si vytvorili predstavu o škole, to znamená, že počítate s tým, že budete pokračovať v štúdiu podľa systému: 'toto urobím dnes, toto odložím na zajtra, toto sa naučím, toto ešte nie, teraz si oddýchnem alebo sa nedajbože ulejem', tak sa s tým rýchlo rozlúčte,“ vysvetľuje pravidlá hneď úvodom.

Ako učiteľ vedel, že škola nemá byť iba povinnou jazdou, ale začiatok ich budúcnosti. Tieto slová by mal počuť každý študent.

„Rozmyslite si to nie v záujme školy, ale vo svojom vlastnom, pretože váš záujem nie je absolvovanie tejto školy, ale dráha profesionálneho herca. Škola je len odrazový mostík pre vašu záľubu pre jej realizáciu. Aby ste nemuseli po 4 rokoch napísať do svojej diplomovej práce: Keby som teraz začínal, tak by som...,“ zaznela myšlienka Ladislava Chudíka, ktorá stála na začiatku veľkej hereckej kariéry mnohých známych osobností.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia