Úvod Novinky Tipy z programu
Legendárny Ladislav Chudík vo vysielaní RTVS. Pripomíname si 100 rokov od jeho narodenia
Legendárny Ladislav Chudík vo vysielaní RTVS. Pripomíname si 100 rokov od jeho narodenia

Legendárny Ladislav Chudík vo vysielaní RTVS. Pripomíname si 100 rokov od jeho narodenia

 Dňa 27. mája 2024 by oslávil jedinečný herecký velikán Ladislav Chudík okrúhlych 100 rokov.

Na jeho počesť pripravila RTVS počas niekoľkých dní špeciálne televízne a rozhlasové vysielanie.

ladislav-chudik-700-tasr-promo.jpg

Jednotka

Nasledujúce tri nedele môžete sledovať Zlatú klasiku na Jednotke. Dňa 26. mája bude pokračovať v trilógii filmom Vrah zo záhrobia. V nedeľu 2. júna odvysiela film Volanie démonov. Tretiu nedeľu 9. júna prinesie kriminálnu klasiku Šepkajúci fantóm.

Dvojka

Ladislava Chudíka si pripomenieme aj vo večernom vysielaní na Dvojke. V pondelok večer 27. mája odvysiela dokument Ladislav Chudík. Pokračovať bude predstavením Tančiareň. Do programu sú zaradené aj štyri epizódy z relácie Herecké legendy, ktoré môžete sledovať od utorka 28. mája do piatka 31.mája. V rámci každej z nich so zaspomíname na filmy a inscenácie tejto hereckej legendy.

Chudík_Ladislav_TASR.jpg

Rádio Slovensko

Vo vysielaní Rádia Slovensko sa bude spomínať spolu s poslucháčmi. V pondelok 27.mája v Dobrom ráne dostanú priestor, aby sa podelili sa o svoje najobľúbenejšie herecké postavy Ladislava Chudíka. Popoludní o 15:00 odvysiela zvukové ukážky jeho rozhlasovej kariéry.

Rádio Devín

V éteri Rádia Devín sa bude na veľkú slovenskú osobnosť spomínať až do 2. júna. V rámci bohatého a pestrého programu sú pripravené rozprávkové hry a chvíle poézie s Ladislavom Chudíkom.

Počas týždňa od 27. mája do 31. mája bude vysielať Čítanie na pokračovanie. Päť častí diela Poézia, moja láska od Jána Smreka budú zniesť každé ráno o 6:00. O 15:50 budú k poslucháčom prehovárať veršované slová rôznych autorov v podaní Ladislava Chudíka.

V stredu 29. mája v relácií Ars litera Evy Reiselovej o 17.00 odznie Pocta Ladislavovi Chudíkovi. Rádio Devín odvysiela rôzne ukážky jeho hereckej tvorby. Večer o 20:30 si môžete vypočuť rozhlasovú hru Gilgameš.

V piatok 31. mája odvysiela ďalšiu rozhlasovú hru od I. Bukovčana Kladne vybavená žiadosť.

Prvý júnový deň sa začne rannou rozprávkou Bambi o 9:00. Hlas hereckého velikána bude znieť aj o 13:00 v rozhlasovej hre Démon. Večer o 22:30 odvysiela Rádio Devín premiéru relácie Medzi hlasmi.

V nedeľu 2. júna je pripravená hra pre deti Braček z tekvice a večer o 19:00 komédia pre dospelých Mizantrop.

Rádio Regina

V stredu 29. mája o 22.00 Rádio Regina odvysiela básnickú skladbu Básnik a žena od Jána Smreka. Vysielanie rádia nezabúda ani na deti. Až do 31. mája sú v pravidelnom čase o 18:00 pripravené rozhlasové večerníčky Dobrú noc, deti!

Rádio Regina Stred pripraví v pondelok 27. mája špeciálny vstup. Po 11:00 sa prihovorí z miesta Hájny Grúň, nad hercovou rodnou obcou Hronec. Na tomto mieste bol rozsypaný popol navždy jedinečného Ladislava Chudíka.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia