Úvod Novinky Osobnosti
Toto sú Slovenky roka. Mimoriadne ocenenie si odniesla moderátorka RTVS
Toto sú Slovenky roka. Mimoriadne ocenenie si odniesla moderátorka RTVS

Toto sú Slovenky roka. Mimoriadne ocenenie si odniesla moderátorka RTVS

Záštitu nad podujatím prevzal prezident Peter Pellegrini.

Prestížna anketa SLOVENKA ROKA, ktorú organizuje týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS pozná svoje víťazky. Počas priameho prenosu z budovy Slovenskej filharmónie si sošku odnieslo deväť výnimočných Sloveniek nominovaných v jednotlivých kategóriách. Rovnako ako po minulé roky, hodnotiaca komisia aj tento rok vybrala jednu z víťaziek na titul Absolútna Slovenka roka 2024.

Úspešné Slovenky nominované v deviatich kategóriách: Biznis a manažment, Umenie a kultúra, Médiá a komunikácia, Veda a výskum, Vzdelávanie, Podpora mladých talentov, Zdravotníctvo, Šport a Charita a Sociálna práca, získali prestížne ocenenie na základe výsledkov hlasovania divákov a čitateľov. O titule Absolútna Slovenka roka rozhodla nominačná komisia.

Slovenka-roka-2024-Alena-Heribanova.jpg

Mimoriadne ocenenie získali Doc. et Doc. MUDr. Eliška Kubíková, PhD., MPH, Alena Heribanová a MUDr. Janka Zálešáková. Ocenené Slovenky roka získali bronzovú sochu od sochárky Jany Brisudovej a striebornú medailu od Českej mincovne SK so svojim menom.

Večerom z budovy Slovenskej filharmónie pod režisérskou taktovkou Kataríny Ďurovičovej sprevádzala divákov Jednotky a pozvaných hostí moderátorská dvojica Simona Simanová a Juraj Bača. Počas priameho prenosu diváci videli najkrajšie skladby muzikálu Biograf láska, exkluzívnu úpravu baletu Amadeus od Jána Ďurovčíka špeciálne pre tento večer, novinky od kapely Elán a Márie Čírovej, Juraja Baču s hitom Karla Gotta, duet z muzikálu Fantóm opery v podaní Otokara Kleina a Lenky Machciníkovej, ale i Karola Csina a folklórny súbor Šarišan.

Heribanová-Alena-moderátorka-RTVS

Alena Heribanová

„Toto ocenenie je uznaním pre slovenské ženy, ktoré sa vyznačujú svojou prácou, talentom a aktívnym zapojením do spoločenského a profesionálneho života a to nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Víťazkou nie je len tá, ktorá si dnes večer odniesla sošku, ale každá, ktorá sa dostala medzi nominované. Som nesmierne hrdá, že už 16 rokov sa nám darí nájsť a oceniť takéto výnimočné ženy a verím, že to tak bude aj v budúcnosti,“ povedala autorka projektu Mária Reháková.

O výbere rozhodovala aj tento rok nominačná komisia v zložení: Ing. Vladimír Bakeš, PhD., Ľuboš Machaj, Marián Turner, RNDr. Tomislav Jurik,CSc., Andrea Gontkovičová, doc. Ing. Vojtech Ferencz, PhD., Tatiana Nátna, Dr. h. c. prof. Rudolf Sivák, prof. RNDr. Jaromír Pastorek, doc. JUDr. Eduard Burda, PhD., doc.doc MUDr. Eliška Kubíková, PhD, Ing. Vladimír Grežo, Ing. Mikuláš Milko.

VÝSLEDKY

BIZNIS A MANAŽMENT

Ing. ALENA VANKOVÁ

MÉDIA A KOMINIKÁCIA

SIMONA FRANTOVÁ

KULTÚRA A UMENIE

KATARÍNA ŽIAK

VEDA A VÝSKUM

RNDr. LENKA LORENCOVÁ, PhD.

PODPORA MLADÝCH TALENTOV

PhDr. ALICA VIRDZEKOVÁ

VZDELÁVANIE

Mgr. MARTINA MURGAŠOVÁ

ŠPORT

Mgr. DANKA BARTEKOVÁ, PhD.

CHARITA A SOCIÁLNA PRÁCA

PhDr. LÍVIA MATULOVÁ OSVALDOVÁ, CSc.

ZDRAVOTNÍCTVO

HENRIETA FÖLDESOVÁ

ABSOLÚTNA SLOVENKA

Ing. ALENA VANKOVÁ

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia