Úvod Novinky Osobnosti
Takto volali herca Števa Martinoviča v škole. Prezývku si dal omylom sám
Takto volali herca Števa Martinoviča v škole. Prezývku si dal omylom sám

Takto volali herca Števa Martinoviča v škole. Prezývku si dal omylom sám

Ani nevedel ako a už mal prezývku.

Herec pantomímy Štefan Martinovič je známy predovšetkým na divadelných doskách. Jeho hlas však môžeme poznať aj z rozhlasu alebo z dabingu.

V relácii Dámsky klub porozprával o svojich srdcovkách. Odvysielanú časť si môžete pozrieť v archíve RTVS.


Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

Štefan Martinovič nám o sebe prezradil aj niečo navyše. Pomyslene sme nazreli do jeho žiackej knižky a dozvedeli sme aj to, aká smiešna prezývka mu prischla v škole. Nechtiac si ju vymyslel úplne sám. „Robili si zo mňa dlho srandu, lebo raz som sa omylom predstavil miesto Števo, Šťavo. Tak bolo také malé obdobie, že ma volali Šťavo.“

Mať doma čistého jednotkára je sen mnohých rodičov. Napĺňať tieto očakávania sa hercovi darilo na výbornú. „Na základnej škole som nedostal horšiu známku ako jednotku,“ prezradil. Vzorný žiak neskôr pokračoval na hereckej škole. „Čistý jednotkár, z ktorého sa stal herec. Neviem, kde sa stala chyba v systéme,“ zažartoval.

RTVS online

Nikto však nemôže byť dobrý vo všetkom. Aj Štefan Martinovič natrafil na predmet, v ktorom nevynikol. „Na strednej som mal najhoršiu známku trojku z javiskového pohybu v prvom ročníku,“ priznáva. „Lebo ja som bol taký ruka-noha, taký kŕč. Nevedel som sa skoordinovať,“ vysvetľuje. Napriek tomu si herec našiel pohyb, ktorý mu ide veľmi dobre. Pozrite si video a uvidíte.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS, Instagram/stevomartinovic

Živé vysielanie ??:??

Televízia