Úvod Novinky Osobnosti
Najznámejšia slovenská babička: Blue Grandma má 89 rokov a plno energie
Najznámejšia slovenská babička: Blue Grandma má 89 rokov a plno energie

Najznámejšia slovenská babička: Blue Grandma má 89 rokov a plno energie

Usmievavá modrovlasá babička je hitom internetu.

Instagramový profil Blue Grandma vznikol počas prvých mesiacov pandémie. Založil ho vnuk usmievavej babky s modrými vlasmi, fotograf a dokumentarista Marek Pupák, ktorého inšpiruje neutíchajúci optimizmus a pozitívne nastavenie jeho 89-ročnej babičky pani Karolíny. Jeho cieľom vtedy bolo pripomenúť mladým ľuďom, že ich starí rodičia ich potrebujú a nebudú tu večne.

Ak sa vám fotografie nezobrazujú správne, obnovte stránku.

Instagramový profil Blue Grandma, na ktorom Marek Pupák dokumentuje život pani Karolíny, sleduje viac ako 36 tisíc ľudí. Jeho nádherné fotky sa nedávno dočkali aj vlastnej výstavy.

Neobyčajná dvojica prijala pozvanie do vysielania Rádia_FM, v ktorom porozprávala nielen o svojom krásnom projekte, ale aj silnom pute, ktoré babičku s vnukom spája. „Môj vnuk ma vo všetko podporuje a posmeľuje, poradí mi a pomôže,“ popísala pani Karolína.

Jazdu na kolotoči si užívala

Hoci má Blue Grandma už 89 rokov, život si aj vďaka vnukovi užíva plnými dúškami. Pred rokom sa spoločne s vnukom zúčastnila obľúbeného festivalu Pohoda, kde si okrem diskusie nenechala ujsť ani niekoľko atrakcií. Blue Grandma sa zabavila na obrovskom kolotoči, sadla si dokonca aj do malého lietadla, ktoré ju previezlo ponad Trenčín.

Marek Pupák prezradil, že babičku nemusel presviedčať ani sekundu. Napriek svojmu obdivuhodnému veku sa aj sama rada púšťa do nových vecí. „To lietadlo prišlo ako ponuka a ja som tak nejak predpokladal, že babička nebude chcieť. Ale ona hneď prikývla, že veď poďme,“ priblížil s úsmevom Marek.

Vypočujte si celý rozhovor s Blue Grandma a Marekom Pupákom:

25 50 75 90

Galéria

Blue Grandma - Trochu inak 4.jpg Blue Grandma - Trochu inak 3.jpg Blue Grandma - Trochu inak 2.jpg Blue Grandma - Trochu inak 1.jpg Blue Grandma Blue Grandma Blue Grandma Blue Grandma
FOTO: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia