Úvod Novinky Osobnosti
Gabika Marcinková otvorene o herectve. Baví ju viac filmové či divadelné?
Gabika Marcinková otvorene o herectve. Baví ju viac filmové či divadelné?

Gabika Marcinková otvorene o herectve. Baví ju viac filmové či divadelné?

Čím sa podľa herečky líši filmové a divadelné herectvo?

Gabika Mihalčínová Marcinková je nielen nádherná žena, ale najmä mimoriadne úspešná a obľúbená herečka. Jej herecké výkony sa tešia obľube u diváckej, ale aj odbornej verejnosti. Gabika účinkovala v úspešných seriáloch z dielne STVR ako Kolonáda, Doktor Martin či Tajné životy. Zahrala si v mnohých slovenských a zahraničných filmoch, objavila sa dokonca aj v hollywoodskych produkciách.

„Divadelné herectvo je krásne v tom, že je to trošku poctivejšia práca,“ zamyslela sa herečka v relácii Hit roka. „Avšak myslím si, že tú prácu vie aj vo filmovom herectve človek spraviť, ak si dá tú námahu, ak nad tým filmom premýšľa, stretne sa s režisérom,“ dodala herečka.

Pozrite si celé video:

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

„Ale to divadelné herectvo je podľa mňa krásne v tom, že je to kolektívna práca, kde tí herci spolupracujú. Stretávajú sa dva mesiace, niekedy aj viac, pracujú na tom a je to živý kontakt diváka s hercami,“ zamyslela sa Gabika Marcinková.

Dodala, že najväčší rozdiel vníma v úlohe herca. Zatiaľ čo pri divadelnom herectve musí byť herec skutočne hrať svoju úlohu vo filmovom je to iné. Dôležitá je autenticita. „Myslím si, že vo filmovom herectve je podstatnejšie byť viac človekom ako hercom.“

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia