Úvod Novinky Osobnosti

Toto si myslí Iveta Malachovská o dnešnej generácii. Servítku si pred ústa rozhodne nedáva

Čo sa moderátorke nepáči na správaní mladých ľudí?

Toto si myslí Iveta Malachovská o dnešnej generácii. Servítku si pred ústa rozhodne nedáva

Iveta Malachovská sa vo svojom živote obklopuje najmä ľuďmi, ktorí ju inšpirujú. Ako nám prezradila v rozhovore pre Rádio Slovensko, na ľuďoch si všíma predovšetkým to, či majú slušné vychovanie a galantné správanie. Niekto by to nazval starou školou, pre moderátorku Dámskeho klubu ide o dôležitú črtu.

DK_malachovska_interview.jpg

„Kedysi bolo celkom prirodzené, že keď sme išli s mamou po ulici, tak sme pozdravili nášho suseda. To bol proste štandard. Teraz stretneš rodinu s deťmi, tie deti behajú halabala alebo stoja ako tĺci a nepovedia ani dobrý deň. Lebo tí rodičia ich to nenaučili. Mrzí ma to, lebo si myslím, že práve týmto sa odlišujeme od zvieracej ríše,“ podelila sa o svoj názor moderátorka.

Ide to aj dnes, myslí si

„Už som dospela do takého štádia, že sa učím prehliadať, keď to ľudia nevedia. Pretože si nechcem kaziť dojem z človeka, ktorý môže byť dobrý, ale chýba mu to vzdelanie z rodiny,“ zamyslela sa Iveta Malachovská.

Za vzory galantnosti a slušnosti Iveta považuje dnes už nebohých umelcov Mekyho Žbirku a Milana Lasicu. Obaja páni sú pre moderátorkou synonymom galantného správania.

„Kedykoľvek som sa s jedným alebo s druhým stretla, vždy som mala pocit, že wow, tento človek mi dal najavo, aká som dôležitá a zaujímavá žena,“ zaspomínala si moderátorka.

Dodala, že aj dnes existujú muži, ktorí dokážu byť galantní. Dôležité však je, aby ich k tomu rodičia viedli od útleho detstva.

„Mám vo svojom okolí rodinu, ktorá vychovala 23-ročného muža a pri ňom si vždy poviem, že to ide aj dnes.“

Celý rozhovor si môžete vypočuť v archíve Rádia Slovensko, prípadne vo forme podcastu.

25 50 75 90