Úvod Novinky Osobnosti

Vladimír Kobielsky priznal, že občas poruší predpisy. Trest smrti mu zatiaľ nedali

Nie je to vždy ukážková jazda.

Vladimír Kobielsky priznal, že občas poruší predpisy. Trest smrti mu zatiaľ nedali

Snáď každý vodič vie, aké je ťažké odolať pokušeniu stlačiť plynový pedál trochu viac, keď sa nachádza v časovej tiesni. Herec Vladimír Kobielsky nie je výnimkou. V rozhovore pre Rádio Slovensko priznal, že dodržiavať povolenú rýchlosť nie je vždy jeho silná stránka.

Vlado-Kobielsky .jpg

„Ja si myslím, že som ohľaduplný a snažím sa dodržiavať dopravné predpisy,“ uviedol v rozhovore. „Niekedy je však rýchlosť tak spomalená, že by som nič nestihol. Takže občas idem o pár kilometrov viac, ale to sú také moje najväčšie prehrešky,“ priznáva herec. Netají sa ani tým, že si za tento prehrešok už nejakú tú pokutu odniesol.

„Áno, stalo sa to samozrejme. Chcel som najvyšší trest – trest smrti, ale ešte k tomu nedošlo. To znamená, že sme sa dohodli alebo som zaplatil blokovú pokutu,“ prezradil Vladimír Kobielsky so štipkou humoru.

Podľa jeho slov, keď sa posadí za volant, akoby „vypol mozog“. „Celé to robím podvedome. Kedysi som bol šofér – pôžitkár, teraz to už beriem ako povinnú jazdu,“ dodáva. Ako vodič sa snaží byť zodpovedný a k podobnému správaniu učí aj svoje deti. Jeho najstarší syn, Kristián, je vodičom už dva roky. „Syn zatiaľ jazdí veľmi slušne. Dokážem si pri ňom aj odpočinúť a zaspať,“ hovorí Vladimír Kobielsky.

Strach a paniku na spolujazdcovom sedadle zatiaľ nepozná, ale onedlho sa možno všetko zmení. „Tieto pocity mi dopraje moja dcéra, ktorá je vo veku, že začne robiť vodičský preukaz. A tam toho veľa asi nenaspím,“ uzatvára s úsmevom.

Na Vladimíra Kobielskeho sa môžete tešiť už čoskoro v novej relácii Sieň slávy na Jednotke.

25 50 75 90