Pred blížiacimi sa Vianocami, kedy sa rodiny stretávajú a v dobrej nálade si užívajú spoločné chvíle, sme sa aj zabávača a moderátora tolkšou Neskoro večer Petra Marcina spýtali, či doma pomáha s prípravami. „Veľmi teda nepomáham. Skôr sa v kuchyni len obšmietam, lebo manželka veľmi dobre pečie a vždy si so synom nadiktujeme naše najobľúbenejšie koláče, ktoré musí napiecť a k tomu ešte pridá aj také, ktoré sme nikdy nemali," prezradil Peter.
Väčšina z nás piekla aspoň v detských časoch, alebo aspoň pomáhala vaľkať cesto prípadne vykrajovať medovníky. Je aspoň toto Petrov prípad? „Vôbec ma to nelákalo. Tým, že u nás výborne piekla babka a aj mama, tak k tomuto ma to nikdy neťahalo. Čo sa pečenia týka, som bol taký chlapčenský," poznamenal.
Ako je to s povestným nočným vyjedaním koláčov, ktoré snáď pozná každý z nás? „Zákusky chodím kradnúť do kuchyne a chladničky, samozrejme. Čo sa pečenia týka, nie som zručný. Ale sladké mám veľmi rád. Vždy sa teším na dezert, keď som niekde v reštaurácii," povedal o svojej vášni Peter.
Cez rok si rád dopraje ovocné koláče, obľubuje aj taliansky dezert panna cotta. „Z klasických slovenských milujem koláč, ktorý sa volá opitý izidor," dodal a pripojil aj skúsenosť z minulých čias. „Vždy sa aj so synom doma manželke sťažujeme, že do opitého izidora dala málo rumu a že by bolo dobré dať viacej. No ale potom by sme zase nemohli šoférovať a teda všetko s mierou," dodal na záver.
Viete aj vy upiecť výborného opitého izidora alebo panna cottu? Prihláste sa do pripravovanej šou Pečie celé Slovensko, ktorú RTVS prinesie na obrazovky RTVS v budúcom roku. Amatérske pekárky, pekári, cukrárky a cukrári majú šancu začať cestu za svojím sladkým snom na stránke www.pecieceleslovensko.sk vyplnením dotazníka.