RTVS upiekla najsladšiu šou jesene a už v nedeľu 10. októbra o 20:30 hod. na Jednotke si budete môcť pozrieť prvú epizódu.
Sto kilogramov čokolády, sto litrov mlieka, stopäťdesiat kilogramov cukru a dvestopäťdesiat kilogramov múky... K tomu dve neodolateľné porotkyne, dvanásť výnimočných súťažiacich a dvaja skvelí moderátori.
Amatérski cukrári budú musieť pred televíznymi kamerami spĺňať osobné, technické a kreatívne výzvy. Bábovky, torty, koláčiky, sladké aj slané dezerty od výmyslu sveta - upečené podľa tradičných, ale aj netradičných receptov, to všetko nás čaká už najbližšiu nedeľu.
Spoznajte dvanástku finalistov Pečie celé Slovensko
O víťazstvo zabojuje najmladší účastník šou Bake Off vôbec. Len 15-ročný Viliam, ktorého vášňou sú monodezerty.
Súťažiť bude aj sympatická realitná maklérka Beáta, ktorej špecialitou je domáci kváskový chlieb.
Magdaléna, ktorá pracuje v dedinskej poriadkovej službe, zabojuje o priazeň poroty a divákov takisto. Jej snom je vydať kuchársku knihu.
Inga, rodáčka z Litvy, pri pečení kombinuje netradičné chute a sníva o vlastnej kaviarni s cukrárňou.
Miroslav sa necháva pri pečení inšpirovať babičkinými receptami, rovnako sníva o kaviarni, ale aj vlastnej cukrárskej výrobe.
Pre Katarínu je varenie a pečenie vášňou. V pečení je samouk, pečie len dva roky a v kuchyni rada experimentuje.
Júliinou overenou a obľúbenou ingredienciou sú orechy. Dobrovoľná hasička patrí k najmladším finalistkám šou a od detstva sníva o vlastnej cukrárni.
Počas nakrúcania šou vzniklo niekoľko skvelých dezertov, ale aj priateľstiev. Zdroj foto: RTVS
Luciiným poznávacím znamením sú pralinky a dezerty, ktoré vynikajú precíznosťou. Okrem pečenia miluje aj maľovanie.
Marek je mikrobiológ, venuje sa aj vlasovému stylingu a tiež pečeniu. Keďže miluje fitko, jeho obľúbeným dezertom je proteínový cheesecake.
Slovenka žijúca v Prahe - Naďa, ktorá upiekla svoj prvý „kúsok", keď mala 15. V budúcnosti by sa chcela v rámci pečenia venovať začiatočníkom a viesť vlastné kurzy.
Alenkinou najsilnejšou stránkou sú makrónky, ktoré pečie podľa vlastného a overeného receptu. Je takisto samouk a pečie od trinástich rokov.
Štefan miluje fitnes a šport. A ešte pečenie. Sám seba označuje za tradičného pekára, ktorý však rád experimentuje. Jeho poznávacím znamením sú dezerty, ktoré hýria farbami.
Zdroj úvodnej foto: RTVS