Horúce dni stvorené na chladné potešenie v podobe zmrzliny sú už minulosťou, no chutné zmrzlinky si môžete dopriať aj počas jesenných, sychravých dní.
O recept na túto maškrtu sa podelila moderátorka Góly - body - sekudy Marianna Ďurianová v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Zmrzlinky sú pritom obľúbeným dezertom jej synčeka.
Špeciálna pomôcka
Sympatická moderátorka si na kornútiky z tortových oblátok priniesla do štúdia aj špeciálnu pomôcku - drevené šidlo, s ktorým sa na pare zmäknuté oblátky stočia do úhľadných kornútikov. Túto pomôcku vyrobila pre Marianninu mamu pani v Kremnici.
Túto kuchynskú vychytávku videl po prvýkrát aj ostrieľaný kuchár Gabo Kocák, ktorý Marianne Ďurianovej pri recepte pomáhal.
Pre malých aj veľkých
Zmrzlinky tvoria kornútiky z tortových oblátok naplnené ľahkým krémom, ktorý sa na záver môže poliať roztopenou čokoládou či posypať nasekanými orechami a mandľami.
Hoci sa krém skladá z troch samostatne sa pripravujúcich častí, pri ich príprave a následne ochutnávaní sa zabavia malí aj veľkí.
Ak máte radi pečenie a sladké, už teraz sa môžete tešiť na najsladšiu šou jesene Pečie celé Slovensko. Tucet amatérskych kuchárov vám už od 10. októbra predvedie svoje pekárske umenie na Jednotke.
Želáme dobrú chuť!
Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne môžete sledovať každú nedeľu o 18.15 hod. na Jednotke a takisto si ju môžete pozrieť online a zadarmo v online archíve.
Foto: RTVS