Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Technická výzva. Takto si správne pripravíte cesto na štrúdľu

A nezabudnite búchať cestom, ako to urobili súťažiaci Pečie celé Slovensko.

Technická výzva. Takto si správne pripravíte cesto na štrúdľu

Druhá epizóda najsladšej šou jesene RTVS Pečie celé Slovensko preverila 11 súťažiacich v technickej výzve, ktorou bola ťahaná štrúdľa. Zadanie od cukrárky a porotkyne Petry Tóthovej poriadne potrápilo pekárov aj pekárky.

Ako teda na ťahanú štrúdľu?

Petra Tóthová odporúča zmiešať všetky suroviny z receptu, ktorý nájdete na stránke pecieceleslovensko.sk a vytvoriť z nich vláčne cesto.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pozor! Vláčnosť cesta môžete dosiahnuť aj jeho obúchavaním o pracovnú dosku. S týmto netradičným nápadom prišiel pekár Miňo, no ujal sa. Veď posúďte sami, ako im to spolu „pliaskalo“ ako uviedla pekárka Alenka.

  • Vypracované - alebo ak chcete vypliaskané - cesto si rozdeľte na dva bochníky (jedno cesto máte ako rezervné).
  • Tie dajte oddychovať do chladu minimálne na pol hodinu.
  • Cesto po oddýchnutí najprv trochu povaľkajte na pomúčenom obruse do obdĺžnika.
  • Následne ho vo vzduchu začnite ťahať cez hánky prstov.
  • Dostatočne ponaťahované cesto položte na obrus a pokračujte, pokiaľ nie je priesvitné a bez trhlín.

Ďalší postup, ako aj celý recept nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.

Nech sa vám štrúdľa vydarí a dobrú chuť!

 Foto: RTVS

25 50 75 90