Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Recept na zamatovú roládu bez lepku. Rýchly a lahodný zákusok
Recept na zamatovú roládu bez lepku. Rýchly a lahodný zákusok

Recept na zamatovú roládu bez lepku. Rýchly a lahodný zákusok

Pripravte si dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku, podľa receptu zo šou Pečie celé Slovensko.

Technická výzva porotkyne Petry Tóthovej znela jasne: Lahodný zákusok bez použitia múky. Hoci sa toto zadanie môže zdať na prvý pohľad takmer nesplniteľné, výsledok vás iste prekvapí.

Krehká a lahodná bezlepková roláda, na ktorej si pochutia nielen ľudia, ktorí nemôžu jesť lepok. Príprava tohto dezertu je časovo nenáročná a zvládne ju aj menej skúsená pekárka či menej skúsený pekár.

Bezlepková zamatová roláda - Pečie celé Slovensko.png

Prvým krokom je príprava roládovej hmoty z kakaa. Na tú budete potrebovať vajcia, krupicový cukor a kakao. Keď máte korpus pripravený, môžete sa pustiť do prípravy krému.

Zamatová roláda je plnená vanilkovým a kakaovým krémom, ktorý si pripravíte z mlieka, cukru, masla, kakaa, vanilkového lusku a krémového prášku.

Kým roláda tuhne, z roztopenej horkej čokolády a trošky oleja si pripravte čokoládovú polevu, ktorou polejete zamatovú roládu.

Celý recept na zamatovú roládu nájdete aj na webe šou Pečie celé Slovensko. V sekcii recepty sú pre vás pripravené aj ďalšie skvelé recepty, ktoré ste mohli vidieť v prvej sérii najsladšej šou.

FOTO: Facebook / Pečie celé Slovensko

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia