Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Jahodová láska od Alenky. Recept, s ktorým na Valentína zažiarite

Ak potešiť svojich milovaných na Valentína, tak jahodovou tortou od finalistky Alenky.

Jahodová láska od Alenky. Recept, s ktorým na Valentína zažiarite

Kráľovná makroniek, ktorej finálová poschodová torta v šou Pečie celé Slovensko vyrazila dych - Alenka vie, čo na sviatok zamilovaných poteší všetky maškrtné jazýčky.

Srdce sa rozbúcha a chuťové poháriky sa zasnúbia pri valentínskej torte, ktorú energická a večne usmiata finalistka najsladšej šou RTVS nazvala Jahodová láska.

Recept od Alenky na Jahodovú lásku

Na ľahkú nadýchanú tortu s ovocnou príchuťou budete potrebovať nasledujúce suroviny.

Pečená časť

  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 g polohrubej múky
  • 30 g mandľovej múky

Jahodová láska od Alenky.jpg

Mousse (pena)

  • 330 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • 230 g šľahačkovej smotany
  • 4 ks plátkovej želatíny
  • 100 ml mlieka
  • vanilkový extrakt
  • jahodové pyré

Postup

  1. Najprv si pripravíme pečenú časť- bielka vyšľaháme s cukrom do peny, spojíme so žĺtkami.
  2. Zľahka vmiešame obe múky s práškom do pečiva.
  3. Upečieme v okrúhlej forme pri teplote 180 stupňov a po upečení z neho vykrojíme potrebný tvar.
  4. Potom si spravíme mousse - namočíme plátky želatíny a rozpustíme ju v horúcom mlieku.
  5. Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom a primiešame mlieko so želatínou, vanilkový extrakt a poriadne prešľaháme.
  6. Jemne spojíme s vyšľahanou šľahačkou a jahodovým pyré podľa chutí.
  7. Naplníme do polovice formu, vložíme jahodové pyré, ktoré sme nechali zamraziť so želatínou a opäť navrstvíme mousse.
  8. Nakoniec dáme pečenú časť a dáme do mrazničky zamraziť.

„Po dôkladnom zamrznutí vyberieme z formy a nastriekame velvet sprejom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie,“ dodáva Alenka.

Všetky Alenkine recepty, ktorými zaujala v každom kole šou Pečie celé Slovensko, nájdete na webe pecieceleslovensko.sk

25 50 75 90