Kráľovná makroniek, ktorej finálová poschodová torta v šou Pečie celé Slovensko vyrazila dych - Alenka vie, čo na sviatok zamilovaných poteší všetky maškrtné jazýčky.
Srdce sa rozbúcha a chuťové poháriky sa zasnúbia pri valentínskej torte, ktorú energická a večne usmiata finalistka najsladšej šou RTVS nazvala Jahodová láska.
Recept od Alenky na Jahodovú lásku
Na ľahkú nadýchanú tortu s ovocnou príchuťou budete potrebovať nasledujúce suroviny.
Pečená časť
- 4 vajcia
- 120 g kryštálového cukru
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 150 g polohrubej múky
- 30 g mandľovej múky
Mousse (pena)
- 330 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
- 230 g šľahačkovej smotany
- 4 ks plátkovej želatíny
- 100 ml mlieka
- vanilkový extrakt
- jahodové pyré
Postup
- Najprv si pripravíme pečenú časť- bielka vyšľaháme s cukrom do peny, spojíme so žĺtkami.
- Zľahka vmiešame obe múky s práškom do pečiva.
- Upečieme v okrúhlej forme pri teplote 180 stupňov a po upečení z neho vykrojíme potrebný tvar.
- Potom si spravíme mousse - namočíme plátky želatíny a rozpustíme ju v horúcom mlieku.
- Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom a primiešame mlieko so želatínou, vanilkový extrakt a poriadne prešľaháme.
- Jemne spojíme s vyšľahanou šľahačkou a jahodovým pyré podľa chutí.
- Naplníme do polovice formu, vložíme jahodové pyré, ktoré sme nechali zamraziť so želatínou a opäť navrstvíme mousse.
- Nakoniec dáme pečenú časť a dáme do mrazničky zamraziť.
„Po dôkladnom zamrznutí vyberieme z formy a nastriekame velvet sprejom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie,“ dodáva Alenka.
Všetky Alenkine recepty, ktorými zaujala v každom kole šou Pečie celé Slovensko, nájdete na webe pecieceleslovensko.sk