Nedeľa na Jednotke už tradične patrí obľúbenej kulinárskej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Tentokrát si šéfkuchár Gabo Kocák pripravil pre televíznych divákov naozaj výnimočný recept.
Gabo spoločne s Katkou Brychtovou pripravil na jazyku sa rozplývajúcu roštenku s domácimi knedličkami a pečenou cibuľkou. Hoci je recept naozaj jednoduchý, výsledok na tanieri vás príjemne prekvapí.
Ak stále rozmýšľate, čím prekvapiť svoju polovičku na Valentína, môžete jej pripraviť túto dokonalú večeru.
Knedľa zo sendvičového chleba, vajíčok a smotany je vlastný recept šéfkuchára. Ako prezradil, recept vznikol vďaka náhode.
„Keď som pracoval v Rakúsku, tak nám s kolegom došli knedle. A teraz, že čo budeme? My nemôžme povedať, že nám došli knedle. Tak sme to rýchlo nejako zbúchali a vyšlo to,“ pochválil sa nápaditý kuchár.
Pri príprave roštenky je dôležité, aby bolo mäsko dôkladne naklepané. O to sa postarala šikovná moderátorka Katka. Tenučké mäso Gabo následne obalil v múke a zľahka osmažil na masle.
Výpek z mäsa a masla neskôr využil na prípravu omáčky. K maslovému výpeku pridal cibuľku, mletú papriku, štipku soli a napokon prilial vývar. Do rozvoniavajúcej omáčky vložil mäsko a nechal ho dusiť.
Počas toho, ako Gabo dusil roštenku, Katka pripravila extrémne rýchlu a chutnú oškvarkovú nátierku. Ak vás prekvapila nečakaná návšteva, jej skvelý recept iste oceníte.
Zaujali vás recepty Gaba Kocáka a Katky Brychtovej? Celý postup prípravy lahodnej roštenky aj rýchlej oškvarkovej nátierky nájdete v online archíve RTVS, kde si môžete pozrieť všetky odvysielané časti zadarmo a bez reklamy.
Nezmeškajte ďalšiu časť relácie Tajomstvo mojej kuchyne, ktorú vysielame v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke. Reláciu môžete sledovať aj online.
FOTO: Facebook / Tajomstvo mojej kuchyne