Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Pekárka Bea už plánuje svoj vlastný web s receptami
Pekárka Bea už plánuje svoj vlastný web s receptami

Pekárka Bea už plánuje svoj vlastný web s receptami

Ako si spomína sympatická Bea na svoju účasť v šou a kto zo súťažiacich je u nej už ako doma?

Beátu Karelovú si diváci RTVS pamätajú ako večne usmiatu, pozitívne naladenú pekárku z najsladšej šou Pečie celé Slovensko.

Ako si Bea spomína na svojú účasť v pekárskej šou?

„Aj s odstupom času si myslím, že rozhodnutie prihlásiť sa do tejto úžasnej šou, bolo jedným z najlepších, aké som kedy urobila. Živo si vybavujem každé jedno kolo výberov a kastingov a samozrejme aj okamihy v súťaži samotnej," uviedla pre web rtvs.sk.

Ako dodala, na všetko, čo zažila, si spomína s láskou, aj napriek stresu, zodpovednosti a tréme, ktoré vtedy pociťovala.

Aj teraz s odstupom času však skladá klobúk dolu pred ostatnými súťažiacimi.

„Bolo mi veľkou cťou zmerať si sily s tak neskutočne šikovnými ľuďmi. Skláňam sa pred zručnosťami a kreativitou každého jedného.

2.jpg

Najviac mi však stále rezonuje tá chémia, ktorá medzi nami zafungovala. Také to bezprostredné človečenstvo, keď nikto ani na sekundu nezaváhal, ak iní potrebovali pomoc, radu, podporu," vyznala sa šikovná pekárka, ktorá k lásku k pečeniu získala vďaka svojim babičkám.

Pečenie - láska, ktorá trvá

Bea šou opustila po 4. kole, avšak vypadnutie ju posunulo vpred.

„Aj keď som zo súťaže vypadla pomerne skoro, predsa len som si v príprave dezertov začala o čosi viac dôverovať, v súčasnosti dokonca pracujem na príprave svojho vlastného webu s receptam," prezradila.

Pečeniu sa venuje stále. Aj ona, podobne ako Magdi či Viliam sa snaží posúvať v cukrárskych zručnostiach a technikách.

„ Po absolvovaní a odsledovaní súťažných výziev si už bez problémov trúfnem napríklad na bratislavské rožky, ťahanú štrúdľu, laskonky, tartaletky, výrobky z domáceho listového cesta či toľko spomínané makrónky. To sú všetko veci, ktoré som predtým poznala, no nepripravovala," dopĺňa.

Makrónky, ktorú ju v šou potrápili, v súčasnosti šperkuje do dokonalosti. Ako uviedla, snaží sa ich kreovať tak, aby boli všetky farbené len prírodne. Na zafarbenie makróniek preto používa kakao, matcha čaj, šafrán, mak či malinový prach.

Makrónky od Bey Karelovej Zdroj: Beáta Karelová

Okrem cukrárskeho sebavedomia a neustáleho zlepšovania sa však Bei dala šou Pečie celé Slovensko ešte jeden veľký bonus.

„V prvom rade mi súťaž priniesla do života úžasných ľudí. Všetci sme stále v kontakte, sledujeme a podporujeme sa navzájom, keď je možnosť, stretáme sa aj osobne. No Katku, Naďku a Alenku máme u nás doma už ako členov rodiny," uzatvára s úsmevom.

25 50 75 90

Galéria

2.jpg 3.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg Naďa, Bea a Julka počas pečenia 11.jpg 12.jpg Bea a Julka z Pečie celé Slovensko Objímanie s Beou Karelovou Bea Karelová - pekárka šou Pečie celé Slovensko
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia