Jej moderný prístup k pečeniu zaujal v šou Pečie celé Slovensko 2. Preto aj klasické vianočné pečivo v podobe lineckých koláčikov pekárka Milka oblieka do súčasného dizajnu.
Skúste sa s lineckými koláčikmi pohrať ako ona.
Recept na Linecké kolieska Rudolf
Cesto
- 300 g hladkej múky 00 extra
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 1 - 2 PL 33% smotany na šľahanie
- Múka na podsypanie pri vyvaľkaní cesta
Zdobenie
- 150 g bielej čokolády + 50 g tuku + 1 pl oleja
- 70 g tmavej čokolády + 30 g tuku + ½ pl oleja
- 25 g červeného fondánu na nos, biely a čierny fondán na oči
Plnenie
- Ríbezľový džem
Postup:
- Všetky suroviny na cesto dáme do misy robota a hákom trochu premiesime. Vysypeme na dosku a spojíme cesto. Nemiesime dlho, iba kým sa všetko spojí.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme vychladiť minimálne 30 minút, najlepšie do druhého dňa.
- Vychladené cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 7 cm. Na polovici koliesok vykrojíme ešte malé koliesko s priemerom 2 cm. Poukladáme na plech a pečieme na 190 stupňov 7 minút.
- Vychladené kolieska naplníme džemom a kolieska s dierkou namočíme v bielej čokoláde. Tú sme s tukom a olejom rozpustili vo vodnom kúpeli.
- Kým čokoláda stuhne, vyrobíme z fondánu oči a nosy. Po stuhnutí čokolády ozdobíme čokoládové kolieska rozpustenou tmavou čokoládou za pomoci cukrárskeho vrecka.
- Nakreslíme parohy prilepíme na ich konce oči a stred otvoru vyplníme čokoládou. Do čokolády dáme červený nos.
Pekárka Milka na Vianoce nezaháľa a pečie niekoľko druhov vianočných koláčov. Dokonca už aj na Mikuláša pripravila sviatočné dezerty. Pozrite sa aké:
Viac inšpirácii na sviatočné pečenie nájdete aj medzi receptami z Vianočného špeciálu Pečie celé Slovensko 2, ktorý si môžete pozrieť zadarmo a bez reklamy v archíve RTVS.